Atomic: Narejeno posebej za dame

Atomic: Narejeno posebej za dame (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
24. 12. 2014

Atomicova kolekcija, namenjena smučarkam, je v tej sezoni polna novosti in inovacij, s katerimi želijo damam na belih strminah ponuditi še lahkotnejše smučanje, odličen nadzor in več udobja.

Med najpomembnejše zagotovo sodijo novi smučarski čevlji Hawk 2.0, ki jih odlikujeta udobje in vsestranskost. Obdržali so širino medium fit, višino manšete in konstrukcijo, ki je narejena posebej za ženske, dodali pa edinstveno tehnologijo toplotne obdelave smučarskega čevlja memory fit, nove notranje vložke z izolacijo 3M thinsulate, ki ohranjajo stopala topla ves dan, točke Hawx flex pa so s strani prestavili na podplat smučarskega čevlja ter tako zagotovili še naravnejše upogibanje stopala, boljši občutek in večji nadzor nad smučmi. Z novimi zaponkami in lahkotno konstrukcijo so novi smučarski čevlji najlažji do zdaj.

Smuči Cloud so v letošnji sezoni opremili s tehnologijama ARC in bend-x. Z zadnjo, nameščena je na smučeh srednjega razreda, so zagotovili preprosto upogibanje in olajšali vstop v zavoj tudi lažjim smučarkam, pri smučeh, namenjenih vrhunskim rekreativnim smučarkam, pa tehnologija ARC omogoča, da se vsa smučarkina energija prenese prek ene same točke sidrišča, tako omogoča bolj naraven upogib smuči in s tem boljše sledenje terenu. Smuči ostanejo ves čas v stiku s podlago, zagotavljajo odličen oprijem in izjemno naravno gibanje.

Nadgrajene so tudi vsestranske smuči Affinity z atraktivnim videzom, ki se odlično prilagajajo vsem razmeram na smučišču, s posebno konstrukcijo V-shape pa omogočajo lahkotno začenjanje zavojev, medtem ko profil all mountain rocker ponuja izjemne vozne lastnosti v vseh razmerah.

Atomik smučarski čevlji Life FitK tem smučem se odlično podajo smučarski čevlji iz prenovljene serije Life Fit, ki se v trenutku prilagodijo smučarkinemu stopalu ter tako omogočajo boljši pretok krvi in ohranjanje toplote. V letošnji sezoni so notranje vložke opremili z izolacijo 3M thinsulate, ki še dodatno prispeva k udobju in ohranjanju toplote. Zahvaljujoč prenovljenemu sistemu zaponk je obuvanje in sezuvanje še preprostejše.

S tehnologijo live fit so po novem opremljena vsa Atomicova smučarska očala v seriji Revel in Savor. Zahvaljujoč posebno oblikovanemu okvirju in spominski peni se smučarska očala popolnoma prilagodijo obliki obraza in tako zagotavljajo odlično udobje ves dan.

Tudi vrhunske smučarske čelade se ponašajo s tehnologijo live fit, katere skrivnost se skriva v zračni spominski peni PORON XRD, ki omogoča da se smučarska čelada v trenutku prilagodi obliki glave in ponuja popolno udobje ves dan. S tehnologijo live fit so opremljene smučarske čelade Mentor, Nomad in Affinity.

Več na: www.atomic.com