3 najpomembnejše stvari, ko se odpravljate na smučanje za 1 dan

3 najpomembnejše stvari, ko se odpravljate na smučanje za 1 dan (foto: Golte (promocijsko gradivo)) Golte (promocijsko gradivo)
6. 1. 2020 Promocijsko sporočilo

Kadar se na smučanje odpravljate za en dan, verjetno preverite tudi dostopnost, ceno in obratovanje smučišča. Na Golteh boste zagotovo odkljukali vse 3 stvari. 

Golte zagotovo izpolnjujejo spodnje 3 kriterije, ki so za smučarje med pomembnejšimi. Poleg vsega pa je smučišče primerno tudi za otroke, saj je pred hotelom otroški poligon, kjer se pod vodstvom šole smučanja malčki naučijo smučati. Proge zase bodo našli tako začetniki kot izkušeni smučarji. 

Kako pa je z dostopnostjo, ceno in obratovanjem?
  • Dostopnost

Smučišče je zelo enostavno dostopno. Po 15 minutah vožnje od izvoza iz avtoceste Šentrupert po ravni regionalni cesti boste prispeli na spodnjo postajo nihalke, kjer se nahaja preko 1.000 urejenih brezplačnih parkirnih mest ter parkirišča za avtodome. Najdaljša nihalka v Sloveniji vas bo nato v samo 8 minutah prepeljala 1000 metrov višje, naravnost do hotela s čudovitim razgledom.

V normalnih vremenskih razmerah je možno do krajinskega parka Golte dostopati tudi z avtomobilom. Pot se podaljša za 10 km oziroma 20 minut. Cesta ima velik vzpon, številne ostre ovinke, zadnjih 800 m ceste pa je makadamskih. Število parkirnih mest na vrhu je omejeno.

Ljubljančani boste do Golt potrebovali 45 minut, Mariborčani pa 1 uro. 

Točen zemljevid do smučišča najdete TUKAJ

  • Cena

Cenovno so Golte med cenejšimi večjimi in srednjimi smučišči v Sloveniji. Tudi zato so priljubljena točka slovenskih, hrvaških in madžarskih smučarjev, največ gostov pa je  iz savinjske regije. Najugodnejše ponudbe in najmanj gneče na smučišču je decembra pred prazniki, v prvi polovici januarja in drugi polovici marca. 

Kot zanimivost naj omenimo, da sta na Golteh svojo smučarsko pot začela Ivica in Janica Kostelić. 

Smučate lahko celo zastonj, saj podarjamo 5-krat po 2 celodnevni karti! Sodelujte v NAGRADNI IGRI in z malo sreče bodo vaše.
  • Obratovanje

V povprečju je na Golteh kar 120 smučarskih dni, kar omogoča tudi sistem tehničnega zasneževanja. Lani so Golte prve otvorile smučarsko sezono in tudi letos so med zgodnejšimi smučišči v sezoni. 

Na voljo imate 6 vlečnic in sedežnic ter en tekoči trak, zapeljete pa se lahko po 12 progah. Podrobnejše informacije preverite TUKAJ

Na spletni strani lahko redno spremljate vreme na vrhu Medvedjaka in točno predvidite razmere. Ne spreglejte tudi spletnih kamer pred hotelom, na otroškem poligonu in ob progi.