Pokljuka pripravljena na biatlonski svetovni pokal

Pokljuka pripravljena na biatlonski svetovni pokal (foto: profimedia) profimedia
17. 1. 2020

Prihodnji teden bo  med 23. in 26. januarjem na Rudnem polju potekal biatlonski svetovni pokal. In prinaša novosti! 

Na tekmovanje je prijavljenih 145 tekmovalk in 153 tekmovalcev iz 32 držav, pri izvedbi pa pomaga več kot 400 sodelavcev, pravi generalni sekretar prireditve in podpredsednik organizacijskega odbora Tomaž Šušteršič. Prireditev bodo obiskali tudi predsednik Mednarodne biatlonske zveze Šved Olle Dahlin, vodstvo IBU ter pomembni partnerji. 

Novost - okolju prijazna Pokljuka

Letošnja želja organizatorjev je na tekmovanju novost: Pokljuka s čim manj plastike. To je v občutljivem območju Triglavskega narodnega parka še kako pomembno. Vsi gostinski obrati bodo poskrbeli, da bo obremenjenost s plastiko čim manjša, če že, pa bodo uporabljali razgradljivo. Velik poudarek bo letos prvič tudi na ekoloških otokih.

Kako na tekmo?

Tudi letos bo glavna točka za avtobusne prevoze na Pokljuko pri blejskem Lipu, odkoder bodo prvi avtobusi krenili proti prizoršču vsak dan tri ure pred tekmo. "Pričakujemo 15.000 do 20.000 ljubiteljev biatlona, za svetovno prvenstvo pa preko 135.000," je povedal drugi podpredsednik organizacijskega odbora Tim Farčnik.

Podjetje Nomago bo za potrebe transporta uporabilo kar 20 avtobusov.

Poskrbljeno bo tudi za spremljevalni program:

  • v četrtek bo v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav že po tradiciji na vrsti akcija Otroci Triglava na Pokljuki

  • V petek bo Pokljuko v okviru oddaje Male sive celice obiskalo več kot 300 otrok, snemali bodo tudi oddajo Infodrom, za zabavo pa bo skrbel Smooth band

  • v soboto bo gledalce zabavala skupina Coverlover

  • v nedeljo bo družinski dan s Čuki