Redster XT: popolna kombinacija slalomskih in veleslalomskih smuči

Redster XT: popolna kombinacija slalomskih in veleslalomskih smuči (foto: Salomon) Salomon
15. 12. 2015 Promocijsko sporočilo

Smučarski svet je vse bolj raznolik, a še vedno velika večina smučarjev smuča po urejenih terenih. Zato smo razvili smuči, ki zagotavljajo še več užitka in zabave na belih strminah.

Smuči iz serije redster so opremljene z vso tehnologijo smuči za svetovni pokal, a imajo bolj vsestranski značaj. Tako so popolna izbira za vse smučarje, ki si želijo prvovrstnih smuči in uživajo v kombinaciji dolgih in kratkih zavojev.

Kratica XT je okrajšava za »cross turn« kar pomeni, da smuči iz serije Redster XT združujejo lastnosti slalomskih in veleslalomskih smuči. Te vsestranske lastnosti zagotavlja posebna geometrija smuči z različnimi dolžinami radija. Kombinacija različnih radijev omogoča izjemno igrivost, okretnost in pri tem ohranja mirne smuči v dolgih zavojih. Zahvaljujoč visokokakovstni sredici z lesenim jedrom (Power Woodcore) pa so smuči izredno dinamične in odzivne. Leseno jedro prav tako pripomere k stabilnosti smuči in blaženju tresljajev.

Konstrukcija smuči omogoča popoln prenos energije in natančno vodenje zavojev v vseh razmerah. Smuči so opremljene z vložki iz titana, ki zagotavljajo odlično torzijsko stabilnost in absorbcijo vibracij. Kombinacija Camber in Rocker oblike zagotavlja odličen oprijem robnikov in enostaven vhod v zavoj.

Nova serija smuči Redster XT

V seriji Redster so na voljo trije modeli smuči:

  • REDTSER XT – Predstavlja uvodni model, ki ga odlikuje izjemna vodljivost in vsestranskost.
  • REDSTER XTi – Visokakovostne smuči z vložki iz titana, ki predstavljajo odlično kombinacijo slalomskih in veleslamoskih smuči.
  • Redster Doubledeck 3.0 XT – Vrhunski model v seriji Redster XT. Smuči so opremljene z vso Redster tehnologijo: Tehnologija RAMP, ki aktivno uravnava smučarjev položaj na smučeh in tako zagotavlja boljši nadzor in natančen oprijem robnikov, prosto gibljiva zgornja plošča smuči pa zagotavlja odlično blaženje vibracij.

Popolna oprema od glave do pet ...

Smuči Redster XT predstavljajo ključen del opreme namenjene odličnim smučarjem. Popoln izkoristek smuči pa zagotavlja preostala oprema:

  • Smučarski čevlji Redster PRO 120

Prenovljeni Redster Pro 120, so vrhunski smučarski čevlji, idealni za vse, ki si želijo popolnega oprijema in individualnega prileganja. Posebna karbonska hrbtenica (Carbon Spine) zagotavlja popolno stabilnost, medtem ko tehnologija Memory fit omogoča popolno prileganje stopalu v zgolj nekaj minutah. V letošnji sezoni smo smučarskim čevljem dodali 4mm podplate, ki zagotavljajo večjo trpežnost in oprijem, poleg tega pa ponujajo možnost zamenjave.

  • Smučarska čelada Nomad LF

Smučarska čelada Nomad LF združuje popolno zaščito, izgled ter odlično ceno. Čelada je opremljena s tehnologijo Live Fit, vsebuje dvojni aktivni ventilacijski sistem in je kompatibilna z audio sistemom. Posebna ABS konstrukcija pa zagotavlja nizko težo in udobje.

  • Smučarska očala Savor3

Atomic Savor3 M so vrhunska smučarska očala v seriji Savor z medium okvirom. Velikost medium in Live Fit tehnologija zagotavljata izjemno udobje in vidljivost. Očala vsebujejo visokokvalitetna, refleksna, ki zagotavljajo odlično vidljivost v vseh razmerah. Da pa boste pripravljeni na prav vse razmere, so v kompletu še dodatna stekelca.

Več na www.atomic.com