Renate Götschl na tekmi zvezdnikov v Zagrebu hitrejša od Ivice Kostelića

Renate Götschl na tekmi zvezdnikov v Zagrebu hitrejša od Ivice Kostelića (foto: Hina/STA (arhivska fotografija)) Hina/STA (arhivska fotografija)
4. 1. 2017

Tina Maze je na cilj prismučala kot tretja.

Zagreb je med tekmama svetovnega pokala v alpskem smučanju v središču mesta pripravil revialno tekmo zvezdnikov, na kateri je zmago slavila Avstrijka Renate Götschl. Čeprav prireditelji osemnajstim zmagovalcem svetovnega pokala uradno niso merili časa, je bila na koncu Götschlova le nekoliko hitrejša od lokalnega matadorja Ivice Kostelića.

Na nekaj manj kot 200 metrov dolgi progi med zagrebško katedralo do Manduševca na trgu bana Josipa Jelačića, ki jo je Fis pripravil v sklopu 50. obletnice svetovnega pokala, je nastopilo osemnajst smučarskih legend iz vseh obdobij, med njimi Janica in Ivica Kostelić, legendarni Francoz Jean-Claude Killy, Avstrijec Karl Schranz, Annemarie Moser-Pröll, Marc Girardelli, Alberto Tomba, Petra Kronberger, Tamara McKinney, Tina Maze, Andreas Wenzel, Michele Jacot Herry, Lisa-Marie Morerod, Michaela Dorfmeister, Renate Götschl, Pernilla Wiberg in Nicole Hosp. Povabili so tudi najboljšega smučarja današnjega časa Marcela Hirscherja, ki se je na polovici proge ustavil in se fotografiral z gledalci.

V Zagrebu so se pojavili tudi nekateri drugi smučarji z vrhunskimi karierami Jure Košir, Matjaž Vrhovnik, Hans Enn, Bojan Križaj, Günther Mader, Marco Büchel, Kristian Ghedina, Thomas Sykora, Špela Pretnar, Urška Hrovat in Alenka Dovžan.

Vir: STA