Silvretta Montafon: Dobrodošli na najbolj športnem smučišču

Silvretta Montafon: Dobrodošli na najbolj športnem smučišču (foto: Arhiv Karving magazin) Arhiv Karving magazin
18. 11. 2014

Silvretta Montafon je sinonim za smučarski užitek, zagotovljen sneg in posebna doživetja.

Alpska dolina Montafon leži na jugu Predarlškega v jugozahodni Avstriji. Obkrožena je z gorskimi verigami Rätikon, Silvretta in Verwall.

Silvretta Montafon je sinonim za smučarski užitek, zagotovljen sneg in posebna doživetja. Lačni snega bodo tu našli fantastične razmere za aktivne počitnice – 140 kilometrov izjemno lepo urejenih prog čaka, da jih odkrijete. Številne smučarske poti in planjave celca so raj za proste smučarje. Nike Snowpark za povrh ponuja še igrišče za adrenalinske odvisneže, Cross Park pa zabavo za vso družino.

Silvretta Montafon

Najdaljši spust na Predarlškem s 1700 metri višinske razlike je zagotovo dobra vaja za preizkušanje kondicije. Če vam to še ni dovolj, se lahko podate na eno od črnih prog z do 81-odstotnim naklonom, svojo hitrost in znanje pa preizkusite na tekmovalni progi z merjenjem časa.

Posebna doživetja

Kot dodatne vrhunce počitnic Silvretta Montafon zagotavlja tako imenovana gorska doživetja. Kdor rad zgodaj vstaja, se lahko poda na smučanje ob sončnem vzhodu po praznih prograh. Po zavojih na divinskih smučiščih sledi bogat in slasten gorski zajtrk.

Ljubiteljem celca je namenjeno šolanje, tako tehnike vožnje kot varnosti na pobočjih, ponujajo pa seveda tudi vodene ture in prostosmučarske safarije. Nike Snowpark je eden največjih zabavnih snežnih parkov v Evropi, za uvajanje vožnje po različnih smereh in med ovirami pa ponujajo posebne vodene izlete po parku.

Silvretta Montafon

Kulinarika

Devet gorskih restavracij – z velikimi terasani za nemoteno nastavljanje soncu – bo zadovoljilo še tako zahtevne jedce.

Kulinarično potovanje v Silvretti Montafonu vas bo vodilo po vsem svetu: od Italije čez Azijo do Bavarske in nazaj do domačega Montafona. Užitek zagotavlja kuhanje s sestavinami iz regije, svežina in kreativnost. Kot posebnost omenimo gorski zajtrk in večer brazilskih steakov Rodizio.

Montafon kot postaja svetovnega pokala

Tido svetovni pokal FIS v deskarskem krosu se bo ustavil v Montafonu! Od 4. do 7. decembra se bo deskarska elita borila za najvišja mesta v Schrunsu.

A ne bodo se ustavili samo pri športu. Začetek sezone bosta po koncu smučanja in deskanja zaznamovali dve priljubljeni skupini, tako da ne bodo prikrajšani niti ljubitelji zabave. Nemška hiphop zasedba Die Fantastischen Vier (Smudo, Thomas D, Michi Beck in And.Ypsilon) letos praznuje 25-obletnico, obenem pa fantje predstavljajo tudi novi album. Spoznali jih boste lahko 6. decembra ob spodnji postaji žičnice Hochjoch. Teden dni pozneje, 13. decembra, boste lahko uživali še v koncertu britanske pop skupine Bastille s hiti, kot so Things we lost in the fire, Pompeii in Of the night.

Smučarska središča Silvretta Montafon, Kristberg, Gargellen in Golm so dosegljive iz dolinic Schruns-Tschagguns, St. Gallenkirch-Gortipohl, Gaschurn-Partenen, Silbertal-Bartholomäberg, Gargellen in Vandans-St. Anton.

Vir: Karving magazin