Slovenska policija skupaj z ambasadorjema Juretom Koširjem in Petro Majdič pripravila smučarsko akcijo za brezplačno šolo smučanja: Šolar na smuči

otroci na šoli smučanja. (foto: Profimedia) Profimedia
23. 1. 2023

Sijaj v očeh. Veselje otrok. To je tisto, zaradi česar sta smučanje in tek na smučeh tako zabavna. In kaj je boljšega, kot to, da otroci že zgodaj vzpostavijo stik z naravo? Da se naučijo pasti in spet vstati – kar jim bo tudi kasneje v življenju zelo pomagalo. 

Pa socialni vidiki, seveda: naučiti se morajo soočati z mrazom in mokroto, morajo se prilagoditi skupini, naučiti si pomagati drug drugemu. Skupinska dinamika pri smučanju in teku na smučeh je nekaj posebnega, ne gre toliko za to, da si najhitrejši, kot za sodelovanje. Smučarska izkušnja je nekaj, kar zagotovo ne bodo nikdar pozabili. 

Kako bo potekala akcija Šolar na smuči?

Šolar na smuči je akcija slovenske Policije, ki organizira brezplačno šolo smučanja in teka na smučeh. Radost ob učenju smučanja in teka na smučeh vašemu otroku zagotavlja tudi slovenska policija, z ambasadorjema Petro Majdič (nekdanjo šampijonko v teku na smučeh) in Juretom Koširjem (nekdanjim smučarskim asom). Petra Majdič je lani postala ambasadorka akcije Šolar na smuči, Jure Košir pa je njen ambasador vse od njenega nastanka.

Oba bosta otroke spodbujala in motivirala, da bodo dosegali lepe športne rezultate, predvsem pa, da jim bo učenje smučanja in teka na smučeh še dolgo drag spomin. In predvsem, da se bodo z veseljem vračali na zasnežene strmine. Namen akcije Šolar na smuči, namreč je da, se otroci spoznajo z obema športoma, kjer je glavni poudarek na varnosti in kulturnem ravnanju na zasneženih progah. 

Več informacij o akciji

Slovenska policija  že osmo leto zapored pripravlja vse potrebno, da se bodo otroci na petih prizoriščih lahko brezplačno naučili varnega teka na smučeh, na šestih lokacijah po Sloveniji pa alpskega smučanja. Tega se močno veseli več kot 1.000 tretješolcev in več kot 2.000 četrtošolcev iz kar 62 osnovnih šol z različnih koncev Slovenije. Šola teka na smučeh pa se začne že danes, 23. januarja 2023, na Pokljuki. 

Akcija Šolar na smuči bo potekala vse do 3. marca 2023, na naslednjih lokacijah:

  • ponedeljek, 27. februar: Stari vrh
  • torek, 28. februar: Gače
  • sreda, 1. marec: Rogla
  • četrtek, 2. marec: Cerkno
  • petek, 3. marec: Mariborsko Pohorje – uradni zaključek

Naj bo to veselje tudi veselje vašega otroka. 

vir:

https://bit.ly/3R1sOqX