Spoznajte 4 strokovnjake, ki vam bodo pomagali v letošnji smučarski sezoni (priprave, poškodbe in oprema)

Spoznajte 4 strokovnjake, ki vam bodo pomagali v letošnji smučarski sezoni (priprave, poškodbe in oprema) (foto: iStock) iStock
27. 1. 2022 Promocijsko sporočilo

Varno zakorakajte v smučarsko sezono!

Da bo zimska sezona varna, so pri Varuhu zdravja, Vzajemni, pripravili nekaj nasvetov v sodelovanju s strokovnjaki.

Katere mišice najbolj trpijo pri smučanju?

Seveda, mišice nog in jedra. Prav te mišice boste aktivirali v pripravah na smučanje, skozi katere vas bo vodil Blaž Mihev. Začnite s treningom na vzajemna.si in telo pripravite za smučarske užitke,

Ste si pred kratkim poškodovali koleno ali pa imate v njem zaradi gibanja bolečine?

Špela Jakša je pripravila nekaj zares nežnih vaj, ki jih lahko izvajate že takoj po poškodbi, in vaje za obremenitev, ki jih lahko izvajate, če pri izvajanju prvih vaj ne čutite nobenih bolečin.

SOS vaje ob poškodbi poiščite tukaj.
Turno smučanje je edina smučarska disciplina, ki iz leta v leto raste.

Tomaž Jakofčič iz Slovenske gorniške šole je za vse, ki vas zanima turna smuka, pripravil zelo zabaven mini vodnik, v katerem izveste, kako dolge morajo biti smuči za turno smuko; da se smučarski čevelj ne bo prilagodil vaši nogi; da recite ne plezalnim čeladam; na kaj je treba biti pozoren pri izbiri tečaja za turno smuko ter kako izbrati cilj za turno smuko. 

Ste pred nakupom smučarske opreme zase ali za svoje otroke?

Če je vaš odgovor pritrdilen, je Špela Pretnar, nekdanja alpska smučarka, za vas pripravila članek, v katerem so opisane tudi najbolj pogoste napak pri nakupovanju opreme za zimske radosti. 

Smuči za otroke kupite na smučarskih sejmih, pazite, da otroški čevlji ne bodo premajhni, prvo leto naj smučajo brez palic ... več nasvetov pa najdete tukaj.
Nagradna igra

Sodelujete lahko tudi v Zimski nagradni igri, ki poteka do 9. 2. 2022 in obljublja bogate nagrade: smučarski komplet Peak Performance, otroške smučarske čelade in očala, kape za smučarski tek, podkape, trakove, strgala za led in tudi smučarske vozovnice za smučišče Cerkno. Več informacij najdete TUKAJ.