Svetovno prvenstvo v alpskem deskanju na snegu 2021 na Rogli: Navijamo za naše deskarje!

Svetovno prvenstvo v alpskem deskanju na snegu 2021 na Rogli: Navijamo za naše deskarje! (foto: Zavarovalnica Triglav (promocijsko gradivo)) Zavarovalnica Triglav (promocijsko gradivo)
1. 3. 2021 Promocijsko sporočilo

Na Rogli bo nastopila tudi aktualna olimpijska deskarska in smučarska prvakinja, Čehinja Ester Ledecka. Popularna »STR«, ki je zelo uspešno nastopila tudi na minulem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju, se tako po decembru 2020 vrača na deskarske tekme.

Naše mlade upe in najbolj izkušene deskarske ase bodo navijači lahko v živo spodbujali z virtualne tribune Zavarovalnice Triglav.

Navijaških spodbud bodo Ester Ledecka, Žan Košir, Rok Marguč, Tim Mastnak in druščina deležni na velikih ekranih v izteku tekmovalne proge Jasa.

Prijave k navijanju na daljavo so že odprte na spletni strani Triglav.si/rogla.

»Izjemno sem vesel, da smo v Sloveniji stopili skupaj in prevzeli organizacijo tekem svetovnega prvenstva, ki bosta 1. in 2. marca potekali na Rogli. Gre za izjemno priložnost panoge, ki je najmlajša med vsemi zimskimi olimpijskimi športi pri nas. Na tekmah se bom tudi sam boril za najvišja mesta. Da bi po njih lahko posegel, si v teh trenutkih želim tudi podpore navijačev. Tekmovalci jih namreč čutimo, ne glede na to, kje so. Zato ljubitelje deskanja na snegu vabim, da skupaj spišemo naslednjo lepo zgodbo slovenskega športa!« na virtualno tribuno vabi svetovni podprvak v paralelnem veleslalomu iz leta 2015 Žan Košir, prikimava pa mu tudi svetovni prvak v paralelnem slalomu iz leta 2013, Rok Marguč.

Navijači so ključni del športnih tekmovanj

Da energija navijačev ključno prispeva k vzdušju na športnih tekmovanjih, poudarjajo tudi v Zavarovalnici Triglav, ki je glavni sponzor tekem svetovnega prvenstva v alpskem deskanju na Rogli.

»Zavarovalnica Triglav bo ljubiteljem zimskih športnih tekmovanj v sezoni 2020/2021 na Rogli že tretjič omogočila virtualno udeležbo na športnih dogodkih. Z uporabo orodja za oddaljena srečanja bomo prek zaslonov na prizoriščih znova združili navijače, ki bodo v živo spremljali in spodbujali svoje športne junake. Veseli nas, da so se do sedaj tako navijači kot tudi tekmovalci odzvali pozitivno in pozdravljajo oddaljene načine navijanja vse dokler se ponovno ne srečamo v živo,« je povedala Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica službe za trženjsko komuniciranje v Zavarovalnici Triglav.

Prijave k navijanju so že odprte!

Zavarovalnica Triglav (promocijsko gradivo)

Navijači se bodo obeh finalnih voženj, ki bosta potekali 1. in 2. marca na Rogli, lahko v živo, a na virtualen način udeležili s pomočjo mobilne naprave, tablice ali računalnika s kamero. Vsakdo, ki si želi soustvarjati edinstveno navijaško vzdušje na zreškem Pohorju, lahko svojo prijavo k navijanju preko orodja za oddaljena srečanja odda na spletni strani Triglav.si/rogla.

Prijave k navijanju na posamezni tekmi bodo odprte najdlje do 16. ure pred dnem tekme. Tisti, ki se bodo pravočasno prijavili, bodo na svoj elektronski naslov prejeli povezavo za pridružitev k ogledu dogodka. Podrobnejše informacije o načinu sodelovanja so objavljene na prijavni spletni strani.

Zvesta podpora partnerjev Smučarske zveze Slovenije zlati generaciji slovenskih alpskih deskarjev

»Zmožnost odlične organizacije je bila tisti ključ, da smo prvenstvo dobili. Ob zvesti podpori partnerjev Smučarske zveze Slovenije pa smo hitro zaprli tudi finančno shemo. Zlata generacija slovenskih alpskih deskarjev si zasluži to edinstveno priložnost na domači Jasi,« je ob napovedi svetovnega prvenstva poudaril Uroš Zupan, direktor SZS.

»Po Sloveniji k virtualnem navijanju za deskarke in deskarje vabimo tudi prek nekaj več kot sto Europlakatovih zunanjih oglasnih površin. Tako da upam, da bodo Slovenci in Slovenke v teh dneh res začutili deskanje. Mi se že veselimo prvih marčevskih dni, dejstvo da bo z nami tudi Ester Ledecka, športnica, ki postavlja nove mejnike v vrhunskem športu, pa nam je dalo še nekaj dodatne energije,« je dodala še Iva Polanec, namestnica generalnega sekretarja Organizacijskega komiteja SP Rogla 2021.