Tina Maze bo na Zlati lisici nastopila po prvi trideseterici

Tina Maze bo na Zlati lisici nastopila po prvi trideseterici (foto: Goran Antley) Goran Antley
5. 1. 2017

V Mariboru se bo po 16 letih poslovila od profesionalnega smučanja.

Tina Maze je svojo štartno številko na Zlati lisici 'razkrila' novinarjem na revijalni tekmi v sredo v Zagrebu, kjer je med drugim povedala, da bo imela na Zlati lisici številko "pod 30", tako da "bodo navijači morali malo počakati" na njo.

Sicer pa je še dejala: "Biti na snegu je vedno nekakšen trening. Ko daš smučarske čevlje na noge, je že trening. Tekma je bila del priprav, predvsem pa zabav, ne trening."

Dodala je, da je v sredo opravila trening v Toblachu na južnem Tirolskem ter da se "malo pripravlja, a ne tako kot prej".

Mazejeva je tudi izjavila, da so jo lepo sprejeli v Zagrebu tako kot vedno ter da bo zagotovo izkoristila vaučer za turistični obisk na Hrvaškem, ki so ga dobili vsi udeleženci revialne tekme.

Tina MazeNajuspešnejša slovenska smučarka

Za Tino je zdaj 16 let uspešne smučarske kariere v svetovnem pokalu. V svoji karieri je dosegla:

  • 26 zmag v svetovnem pokalu (14 – veleslalom, 3 – kombinacija, 4 – slalom, 1 – superveleslalom, 4 – smuk),
  • zmagala je v vseh petih disciplinah alpskega smučanja, s čimer je postala daleč najboljša alpska smučarka v zgodovini Slovenije.
  • Zbrala je kar 81 uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu (11 – smuk, 17 – superveleslalom, 28 – veleslalom, 17 – slalom, 6 – kombinacija, 2 – paralelna slaloma).

Izjemna je tudi bera na največjih tekmovanjih. Skupaj je osvojila 13 medalj na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah, od tega šest zlatih in sedem srebrnih.

Proga za Zlato lisico že sije v najlepši podobi

Prireditelji tekmovanja svetovnega pokala v alpskem smučanju za dekleta v Mariboru so že v nizkem startu za 53. Zlato lisico. Lisičke se bodo po progi, ki je že nared, spustile na sobotnem veleslalomu in nedeljskem slalomu.

Vir: STA