Kelly Slater – ikona deskanja na valovih

Kelly Slater – ikona deskanja na valovih (foto: Profimedia) Profimedia
17. 7. 2019

Kelly Slater danes velja za enega najboljših deskarjev vseh časov, saj je med leti 1992 in 2011 kar enajstkrat postal prvak World Surf League.

47-letni Kelly prihaja iz relativno revne družine na Floridi, kjer je mama samohranilka skrbela za tri sinove.

Danes Kelly živi med domačo Florido, Kalifornijo in Havaji ter je poleg deskanja znan še kot avtor knjig, igralec, maneken, borec za zaščito okolja, uspešen podjetnik in inovator.

Slovencem, ki si le redko ogledamo kakšno tekmo deskanja, se je verjetno še najbolj vtisnil v spomin kot igralec, ki je med leti 1992 in 1996 v stranski vlogi igral v 27 delih danes kultne nadaljevanke Baywatch v kateri je blestele razkošna Pamela Anderson.

Kot inovator velja za izumitelja umetnega vala za deskanje v bazenu. Čeprav se ukvarja z mnogo stvarmi je po duši še vedno deskarin pri svojih 47 letih še vedno tekmuje z najboljšimi.

V letošnji sezoni trenutno zaseda sedmo mesto in večina njegovih tekmecev je vsaj za polovico mlajših. Postavnega Kellyja, ki ima ogromno oboževalk ženskega spola, lahko spremljate na njegovem instagram profilu, kjer ima preko 2,5 milijona sledilcev.

Za ogrevanje si poglejte njegov filmček, ki vas bo brez dvoma tako navdušil, da boste pozimi že pakirali kovčke in kupovali letalske karte za Havaje.