Mladi kajakaš Simon Blažević: »Usklajevati šport in študij? Z voljo je vse mogoče!«

Simon Blažević se je udeležil Coca-Coline Akademije za mlade, ki je tem v podporo pri doseganju poklicnih ambicij. (foto: Matic Bajželj) Matic Bajželj
20. 12. 2017

Šport in študij gresta z roko v roki, dokazuje mladi kajakaš Simon Blažević. Izkusil je, kako je hkrati živeti v Škofijah, študirati ladijsko strojništvo v Portorožu in trenirati v Kopru. Novembra se je pod okriljem Coca-Coline Akademije za mlade udeležil tridnevnega dogodka v Portorožu, kjer so mladi perspektivni športniki na delavnicah osvojili praktične veščine in se družili z nekdanjimi vrhunskimi slovenski športniki.

Delavnic s področja športne psihologije in marketinga, komuniciranja, kadrovskega managementa in prodaje se je udeležilo več kot 40 športnikov v starosti od 18 do 25 let.

Med njimi je bil Simon Blažević, ki je na letošnjem Evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Beogradu v kajakaškem dvojcu do 23 let na 500-metrski razdalji osvojil odlično peto mesto.

»Šport je del mene. Vsak dan treniram, da bom še boljši, hitrejši in močnejši,« je povedal 23-letni Simon, ki želi svojo karierno pot nadaljevati v trenerskih vodah, in dodal: »Največja prednost Akademije za mlade so pridobljene praktičnaznanja in poznanstva. Mladi športniki smo spoznali predstavnike in sodelavce OKS-ZŠZ, ki nam lahko pomagajo pri razvijanju dvojne kariere«.

Izobraževalni program Akademija za mlade je Coca-Cola HBC Slovenija zasnovala v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije. Projekt je nadgradnja letos sklenjenega štiriletnega sponzorstva med podjetjem v Sloveniji in nacionalno olimpijsko organizacijo.

Družba The Coca-Cola Company namreč ohranja najdaljši neprekinjen odnos z olimpijskim gibanjem na globalni ravni ter od leta 2017 širi olimpijski duh na slovenskih tleh in spodbuja aktivno športno udejstvovanje vseh generacij. S pobudo #vednopodpiraj spodbuja slovenske potrošnike, da si drznejo sanjati najmogočnejše sanje skupaj s slovenskimi športnimi junaki in predvsem, da jih pri uresničevanju sanj brezpogojno podpirajo. 

Več: www.akademijazamlade.si