(VIDEO) Ekipa Aktivni je izbrala kajak, kanu in SUP, da se pomeri na gladini Bohinjskega jezera. Le kaj vse se je pripetilo?

(VIDEO) Ekipa Aktivni je izbrala kajak, kanu in SUP, da se pomeri na gladini Bohinjskega jezera. Le kaj vse se je pripetilo? (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
19. 7. 2022 Promocijsko sporočilo

Dnevi so čudoviti, Bohinjsko jezero osvežujoče, Elan pa je ravnokar dopolnil svojo ponudbo z izdelki za vodne športe, ki smo jih preprosto morali preizkusiti. Kako? Na aktivno tekmovalen način seveda. Ampak kaj, ko smo po srcu bolj otročji, kot smo mislili in se je napeta tekma hitro sprevrgla v vse drugo. 

Mirno Bohinjsko jezero na sončen dan je bila popolna izbira za zelo pomembno testiranje treh novih Elanovih izdelkov, s katerimi podjetje širi svojo že tako bogato ponudbo, tokrat v segment vodnih športov. Zato smo izkoristili priložnost, da si privoščimo prijateljsko tekmo in vsak na svojem športnem rekvizitu zaplujemo po velikem Bohinjskem jezeru in doživimo prav posebno vodno avanturo. Ki jo je seveda ujela tudi kamera. 

Na nabrežju so nas čakala tri Elanova plovila – drugačna, kot jih sicer pričakujemo od te legendarne slovenske znamke, ki si je v svetu navtike že utrdila svetovni sloves. Tam so bili eleganten kajak Glaze, prostorni kanu Aurora in še v prenosno vrečo pospravljeni SUP Sunrise, ki sta ga fanta z veseljem hitro spravila v plovno stanje. In potem je bil čas za tekmo. 

Aleksandra Saša Prelesnik

Štart je bil obetaven – morda celo kar malce rivalski. Ni pa trajalo dolgo, preden je krasota bohinjske narave, mirnost velikega jezera in igrivost naše ekipe stvari popeljala v precej bolj nepričakovano smer. 

  • SUP Sunrise se je izkazal kot fantastično zatočišče za počitek in meditacijo, ko te odnese stran od kopnega v objem tišine in spokojnosti odprtega jezera. 
Aleksandra Saša Prelesnik
  • Kajak Glaze se je onkraj svoje šprinterske narave izkazal kot vsestranski pripomoček za uživanje na vodi, očitno pa je prepričal tudi kot ideja za avanturistični zmenek.
Aleksandra Saša Prelesnik
  • Kanu Aurora je navdušil s svojo prostornostjo in stabilnostjo, zato skok na glavo v jezero ni bila težava, kasneje pa se je pri odkrivanju jezerskih prostranstev lahko brez težav pridružila še sopotnica. Seveda je dobila svoje veslo, da je bila aktivnost pravično razporejena. Kanu Aurora ima sicer dovolj prostora za kar tri odrasle osebe.
Aleksandra Saša Prelesnik

Da si boste lažje predstavljali, kako so se stvari odvile v akciji, pa le poglejte spodnji video. In seveda hitro načrtujte vaše naslednje vodne pustolovščine – rekvizite zdaj poznate.