"Stresno mi je gledati Tadejeve dirke!" Urška Žigart priznala, da je tesnobna, ko dirka njen zaročenec

8. 7. 2024
Deli

Urška Žigart je petkratna državna prvakinja (4x kronometer). Toda 27-letna Slovenka, ki dirka za Liv AlUla Jayco, je bolj znan kot 'zaročenka Tadeja Pogačarja'.

Kljub razmeroma uspešni športni karieri Urške Žigart iz Slovenske Bistrice - junija je postala dvakratna slovenska prvakinja - se večina intervjujev tako ali drugače konča pri Tadeju Pogačarju.

In Urška se je morala tega naučiti, saj o svojem življenju s slovenskim fenomenom govori povsem odkrito. Lani sta tako Pogačar kot Žigart postala slovenska prvaka v kronometru: "Lahko sva se ogrevala skupaj, z istimi ljudmi, ki so naju vodili. Pa tudi vožnja na čas je bila na isti progi. Že prej sva upala, da bova oba zmagala. Pri meni je to vedno malo bolj vprašljivo kot pri Tadeju,« je zaupala v pogovoru za Het Nieuwsblad.

 

Tadej trenutno dominira na Dirki po Franciji, kjer mu je na zadnje kolo ves čas "priliman" Jonas Vingegaard.

Tadej trenutno dominira na Dirki po Franciji, kjer mu je na zadnje kolo ves čas "priliman" Jonas Vingegaard.

Profimedia

Ena od prednosti, da sta oba partnerja profesionalna kolesarja, je možnost, da se skupaj udeležita nekaterih trening in kampov. "Za mnoge kolesarje je višinski trening v breme, saj jih še pogosteje oddalji od prijateljev in družine. Imava srečo, da lahko to počneva skupaj. Zdaj je bil trening v Isoli 2000, blizu najine hiše v Monaku. Seveda sva sledila vsak svojemu urniku treningov, tako da ni bilo tako lepo kot biti skupaj doma, a morava izkoristiti vsak trenutek skupaj.«

"Gledati Tadejeve dirke mi je stresno,« prizna. "Če moram sama dirkati, šele potem vidim povzetek in že vem, da je šlo na poti vse dobro." 

Maja je na koncu izpustila večino zmagovitih voženj svojega zaročenca na Giro d'Italia. "Tudi Tadejev Giro sem gledala večinoma le po televiziji. Sama sem dirkal po Itzulii Baskiji in ko je bilo tega dirke, sem obiskal družino v Sloveniji, kjer me ni bilo pol leta."

Preberite še: 
Tadej Pogačar o posebnem odnosu z Jonasom Vingegaardom

Novo na Metroplay: "To so osnovni stebri zdravja" | Nina Dušić Hren