Domen Novak je povedal nekaj resnic o treningu in tekmovanju s Tadejem Pogačarjem

29. 6. 2024
Deli
Novak je v pogovoru za Wielerrevue podal vpogled v osebo, ki se skriva za najboljšim kolesarjem na svetu, velikim zvezdnikom Tadejem Pogačarjem. (foto: Profimedia)
Profimedia

Tadej Pogačar je danes v čudovitih Firencah začel svojo pot do tretje rumene majice, a Dirki po Franciji. 25-letni Slovenec letos tako po zmagoviti dirki po Italiji napada tudi zmago na Touru, kjer ga imajo prav vsi za najbolj resnega kandidata za skupno zmago.

Čeprav Domen Novak ni bil izbran v postavo ekipe UAE Team Emirates za dirko vseh dirk - Tour de France, bo 28-letni Slovenec (12.julija bo praznoval 29 let) budno spremljal dogajanje.

Preberite še: 

Novak je v pogovoru za Wielerrevue podal vpogled v osebo, ki se skriva za najboljšim kolesarjem na svetu, velikim zvezdnikom Tadejem Pogačarjem. "Včasih je lahko jezen, a takrat je jezen predvsem nase in ne na kolege," pojasnjuje tihi Dolenjec.

"To je normalno, a na splošno je na avtobusu miren. Pravzaprav mislim, da bi se moral včasih tudi malo bolj jeziti. Moral bi povedati, kaj je dobro in kaj slabo in kaj moramo kot ekipa izboljšati. "

Kot že omenjeno, novopečeni državni prvak ne bo ob Pogačarju na Tour de France 2024. Slovenca pa sta v začetku tega leta delovala v tandemu na Giru d'Italia in sevdeda - zelo uspešno. 

"Rekel sem, da se moramo zbuditi, saj je bil v prvih etapah sam z desetimi kilometri," se spominja Novak: "Rekel sem: 'Imamo najboljšega kolesarja na svetu in ne moremo ga spustiti samega deset kilometrov dokonca, ker mi ne zmoremo.' Uspelo je, saj smo bili po enem tednu vedno tam z ekipo, da smo ga lahko pravilno pripeljali do točke, kjer je napadel."

Čeprav bi si morda mislili, da dva Slovenca v isti ekipi pogosto trenirata skupaj, Novak razkriva, da ni tako. Preprosto zato, ker ne zmore intenzivne ravni treninga vodje njegove ekipe. 

"Ko ga vidiš, si ne misliš: to je veliki Tadej Pogačar. Tega nikoli ne pokaže. Drži na tleh," pojasnjuje. "Včasih rad treniram z njim, vendar ne prepogosto. Tako močan je, da mi lahko resno zažge motor. Trdo trenira in težko mu je slediti. Poznam svoje meje. Če veš, potem veš, da ni pametno trenirati z njim vsak dan. Lahko me uniči."

Preberite še: