Testirali smo uro Huawei GT Runner! Preverite, kaj hvalimo in kaj grajamo

Testirali smo uro Huawei GT Runner! Preverite, kaj hvalimo in kaj grajamo (foto: Urban Bat) Urban Bat
19. 7. 2022

Pametna ura Huawei GT Runner je namenjena predvsem rekreativcem. A vas ne bo razočarala niti pri drugih športnih aktivnostih.

Kot že samo ime nakazuje, je ura specializirana za tek.

Že po prvi vadbi samodejno izračuna indeks tekaških zmogljivosti, na podlagi katerega izračuna potencialne čase za relacije 5, 10, 20 in 42 km. Po vsaki nadaljnji vadbi je ta podatek vedno bolj točen.

Urban Bat

Poleg teka vas natančnost ure ne bo razočarala pri ostalih športnih aktivnostih.

Osebni arhiv

Najnovejši biometrični senzor TruSeen 5.0 zelo natančno meri srčni utrip in kisik v krvi. Beleži tudi kakovost spanja, natančne podatke o fazah spanja lahko spremljate v mobilni aplikaciji Huawei Health.

Odlično ohišje izdelano iz polimernih vlaken je zelo prijetno na dotik. Silikonski pašček okoli zapestja je izredno udoben in ima antibakterijsko prevleko, ki odvrača nabiranje umazanije.

Urban Bat

AMOLED zaslon z visoko resolucijo in širokim barvnim spektrom premera 360 mm premore odlično svetilnost tudi v močnejši sončni svetlobi.

Premer ohišja skupaj z zaslonom meri 460 mm, zato se bolje prilaga na večja zapestja. Skupna teža ure s paščkom znaša le 55 gramov, zaradi česar ura ni moteča.

Uro sem preizkusil že pri več različnih aktivnostih. 

Urban Bat

Vedno znova me preseneti hitra in natančna povezava z GPS signalom vsaj v primerjavi z urami, ki sem jih preizkusil do sedaj.

Vsebuje zvočnik in mikrofon ter omogoča klicanje kar med aktivnostjo, ki jo opravljate. Kakovost zvočnika in mikrofona je dovolj dobra, da bo sprejem in oddaja zvoka dovolj glasna in razločna.

Urban Bat

Sam sem klicanje preizkusil kar na kolesu, sicer me je kakšen mimoidoči zaradi tega čudno gledal, vendar sem kljub temu navdušen nad to funkcijo, saj omogoča varno klicanje hkrati pa preprečuje prekinitev športne aktivnosti.

Zvočnik vam prav tako omogoča, da vam ura med rekreacijo sporoča vaš srčni utrip, tempo, razdaljo in druge podatke o telesu. Poleg tega lahko na uri poslušate tudi glasbo, preko zvočnika ali povezanih slušalk.

Velikost pomnilnika je kar 4GB, kar omogoča prenos glasbe direktno na uro. GT Runner deluje na operacijskem sistemu HarmonyOS, katerega se da poleg Huaweiovih naprav povezati tudi z iOS in Androidom.

Čas polnjena baterije ure traja približno 90 minut. Napravo polnite na priloženem brezžičnem magnetnem polnilcu. Huawei obljublja 14 dnevno avtonomijo delovanja, vendar tega pri intenzivni vadbi ni mogoče doseči. Brez težav zdrži baterija cel vikend različnih športnih aktivnosti brez vmesnega polnjenja.

Na žalost pa ura vsebuje tudi nekaj pomankljivosti.

Prvotni namen je bil, da imam na sebi le eno napravo za beleženje aktivnosti, vendar zaradi nezmožnosti povezovanja z aplikacijo Strava, športna aplikacija namenjena beleženju aktivnosti, sem primoran uporabljati telefon sočasno.

Nevšečnost, ki sem jo zasledil, je tudi v avtu, ko se želim povezati s telefonom na bluetooth v vozilu, mi to funkcijo pametna ura preprečuje. Tako se moje potovanje z avtom zavleče zaradi tehničnih težav med napravami.

Hvalimo:

  • iskanje GPS signala
  • natančno merjenje srčnega utripa
  • eleganten videz
  • kakovosten zvočnik in mikrofon
  • učinkovitost baterije

Grajamo:

  • otežena povezava z nekaterimi aplikacijami
  • agresiven bluetooth   
Urban Bat