To nedeljo stiskamo pesti za Aljaža Bedeneta in Tima Gajserja v igri za zmago

To nedeljo stiskamo pesti za Aljaža Bedeneta in Tima Gajserja v igri za zmago (foto: Profimedia) Profimedia
18. 8. 2019

Danes lahko teniški turnir v Portorožu zmaga Aljaž Bedene, v Imoli pa bo skoraj gotovo naslov svetovnega prvaka v sezoni 2019 v elitnem razredu MXGP vzel motokrosist Tim Gajser.

Slovenci so v številnih športih tako dobri, da morajo navijači vse dni v tednu, ja tudi ob nedeljah, stiskati pesti za nove zmage in uspeha.

Slovenski motokrosist Tim Gajser, 22 let, je bil najboljši že v kvalifikacijah za nedeljsko dirko svetovnega prvenstva MXGP v Imoli. Nedeljska dirka bo najverjetneje že odločila, kdo bo svetovni prvak v sezoni 2019.

Dvomov pravzaprav ni, saj ima najboljši slovenski motokrosist v seštevku sezone v elitnem razredu MXGP kar 187 točk naskoka in mu končno zmago lahko vzame le še kakšen nesrečen pripetljaj.

No najboljši slovenski teniški igralec in prvi nosilec turnirja Zavarovalnica Sava v Portorožu Aljaž Bedene, 30 let, pa je le še zmago oddaljen od šestnajstega naslova na turnirjih serije challenger.

V slovenskem polfinalu je Bedene premagal Blaža Rolo s 6:3 in 6:2, v finalu v nedeljo ob 20. uri pa se bo pomeril z Norvežanom srbskih korenin Viktorjem Durasovicem, ki je na lestvici ATP uvrščen skoraj 350 mest nižje.

Bedene je trenutno 90. na ATP lestvici in trdno odločen, da zmaga v domačem Portorožu.

Preverite tudi: