Trije razlogi, zakaj se je pametno vključiti v program Varuh zdravja

Trije razlogi, zakaj se je pametno vključiti v program Varuh zdravja (foto: iStock) iStock
13. 1. 2022 Promocijsko sporočilo

Popestrite si zimske aktivnosti z Varuhom zdravja in Vzajemno, ki prinašata številne ugodnosti.

V Varuhu zdravja, Vzajemni, so v pripravah na zimske radosti poskrbeli za ugodne smučarske vozovnice in posamezne druge aktivnosti. Letošnji december nam je zgodaj postregel z zimskim veseljem, tudi slovenska smučišča so se že pohvalila z dobrim obiskom.

Ugodnosti so na voljo članom programa zvestobe Varuh zdravja - če to še niste, se lahko včlanite tukaj.

Ugodnost pri nakupu smučarske vozovnice

Na smučiščih Mariborsko Pohorje in Cerkno lahko člani programa zvestobe Varuh zdravja s kartico Varuh zdravja v smučarski sezoni 2021/2022 izkoristijo popust na redne cene smučarskih vozovnic.

Na smučišču Mariborsko Pohorje je 15-odstotni popust pri nakupu dnevne smučarske vozovnice za vse starostne kategorije celodnevnih vozovnic (odrasli, mladina, študenti, seniorji, otroci, invalidi).

Na smučišču Cerkno pa je na voljo 10-odstotni popust.

Več na vzajemna.si.

Tečaji smučanja za otroke in teka na smučeh za odrasle

V tečaje alpskega smučanja za otroke sprejemajo otroke od starosti 5 let do tistih, ki še niso dopolnili 15 let. Razvrščeni so v posamezne skupine glede na smučarsko predznanje. Tečaj vključuje osnovne smučarske korake za najmlajše in začetnike ter prikaz in piljenje tehnike za otroke, ki imajo določeno raven predznanja smučanja.

V tečaj teka na smučeh se lahko prijavijo odrasli oziroma osebe starejše od 15 let. Odločijo se lahko za osnovni in nadaljevalni tečaj, del katerega sta prikaz in osnove učenja klasične ali drsalne tehnike.

Prosta mesta so trenutno še na voljo na Arehu. Včlanite se v program zvestobe Varuh zdravja in pohitite s prijavami.

Več na vzajemna.si.

Varno zakorakajte v smučarsko sezono

Da bo zimska sezona varna, so pri Varuhu zdravja, Vzajemni, pripravili nekaj nasvetov v sodelovanju s strokovnjaki.

Katere mišice najbolj trpijo pri smučanju? Seveda, mišice nog in jedra. Prav te mišice boste aktivirali v pripravah na smučanje, skozi katere vas bo vodil Blaž Mihev. Začnite s treningom in telo pripravite za smučarske užitke. 

Če ste si pred kratkim poškodovali koleno ali pa imate v njem zaradi gibanja bolečine, je tole za vas. Špela Jakša je pripravila nekaj zares nežnih vaj, ki jih lahko izvajate že takoj po poškodbi, in vaje za obremenitev, ki jih lahko izvajate, če pri izvajanju prvih vaj ne čutite nobenih bolečin. 

Turno smučanje je edina smučarska disciplina, ki iz leta v leto raste. Tomaž Jakofčič iz Slovenske gorniške šole je za vse, ki vas zanima turna smuka, pripravil zelo zabaven mini vodnik, v katerem izveste, kako dolge morajo biti smuči za turno smuko; da se smučarski čevelj ne bo prilagodil vaši nogi; da recite ne plezalnim čeladam; na kaj je treba biti pozoren pri izbiri tečaja za turno smuko ter kako izbrati cilj za turno smuko. 

Špela Pretnar, nekdanja alpska smučarka, vas sprašuje, ali ste pred nakupom smučarske opreme zase ali za svoje otroke? Če je vaš odgovor pritrdilen, je naš mini vodnik kot nalašč za vas, saj je v njem opisanih tudi nekaj pogostih napak pri nakupovanju opreme za zimske radosti. 

Sodelujete lahko tudi v Zimski nagradni igri, ki poteka do 9. 2. 2022 in obljublja bogate nagrade: smučarski komplet Peak Performance, otroške smučarske čelade in očala, kape za smučarski tek, podkape, trakove, strgala za led in tudi smučarske vozovnice za smučišče Cerkno. Več na vzajemna.si.