V Parizu se piše teniška zgodovina! Prvič dve Slovenki v 3. krogu grand slama

V Parizu se piše teniška zgodovina! Prvič dve Slovenki v 3. krogu grand slama (foto: profimedia) profimedia
2. 6. 2021

Za slovensko teniško igralko Tamaro Zidanšek je naravnost popoln dan v Parizu. Najprej se je po zmagi nad Američanko Madison Brengle s 6:4 in 6:1 prebila v 3. krog odprtega prvenstva Francije v posamični konkurenci, skupaj z Nizozemko Arantxo Rus pa še v drugi krog v dvojicah. V trteje kolo se je uvrstila tudi Polona Hercog.

Triindvajsetletna Konjičanka se je prvič v karieri uvrstila v tretji krog kakšnega turnirja za veliki slam; lani je v francoski prestolnici prišla do drugega kroga.V tretjem krogu bo Zidanškova, trenutno 85. igralka na jakostni lestvici WTA, igrala z boljšo igralko iz obračuna med Čehinjo Katerino Siniakovo in Rusinjo Veroniko Kudermetovo, devetindvajseto nosilko.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rolland Garros 2021 (@rolandgarros.2021)

Zidanškova je uvodnem krogu uprizorila prvovrstno senzacijo, ko je bila boljša od šeste nosilke turnirja in sedme igralke na svetu, Kanadčanke Biance Andreescu. Po treh urah in 20 minutah je zmagala s 6:7 (1), 7:6 (2) in 9:7 ter prvič v karieri ugnala igralko prve deseterico svetovne lestvice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rolland Garros 2021 (@rolandgarros.2021)

Tudi  Polona Hercog se je prebila v tretji krog odprtega prvenstva Francije v Parizu. Tridesetletna Mariborčanka je v drugem krogu po uri in 40 minutah premagala Francozinjo Caroline Garcia s 7:5 in 6:4, v tretjem pa jo čaka Čehinja Marketa Vondroušova, 20. nosilka turnirja z nagradnim skladom 34.367.216 evrov.

Hercogova se je v tretji krog najbolj prestižnega turnirja na peščeni podlagi v francoski prestolnici prebila tudi v letih 2010 in 2019. V uvodnem krogu letošnjega turnirja je bila boljša od Nizozemke Kiki Bertens, 16. nosilke Rolanda Garrosa.