Hollywoodske zvezdnice z Natalie Portman na čelu ustanovile profesionalno žensko nogometno ekipo Angel City

Hollywoodske zvezdnice z Natalie Portman na čelu ustanovile profesionalno žensko nogometno ekipo Angel City (foto: profimedia) profimedia
23. 7. 2020

Los Angeles je navdušen, saj bo se bo ameriški ženski nogometni ligi, ligi NWSL, v sezoni 2022 končno pridružila tudi njihova ekipa, ki ne bo samo ženska, ampak bo tudi popolnoma v lasti žensk - večinoma največjih hollywoodskih zvezdnic.

Skupina hollywoodskih zvezdnic, na čelu katerih je dobitnica oskarja leta 2010 za glavno vlogo balerine v filmu Črni labod Natalie Portman, je ustanovila profesionalno žensko nogometno ekipo, ki bo ligi NWSL, debitirala v sezoni 2022.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#tbt to the dream crew at a @uswnt game last year! @uzoaduba @jennifer.garner @evalongoria @jessicachastain

A post shared by Natalie Portman (@natalieportman) on

39-letna Natalie Portman, ki je na Harvardu diplomirala tudi iz psihologije,  je okoli sebe zbrala skupino slavnih igralk, med drugim so se ji pridružile Jessica Chastain, Eva Longoria, America Ferrera in Jennifer Garner. Pobudo je podprla tudi najuspešnejša ameriška teniška igralka vseh časov Serena Williams, ki je v klub navijačev že včlanila tudi svojo hčerkico Olympio.

Natalie je že večkrat na Instagramu pokazala, da je velika navdušenka nad nogometom in strastno navija za ameriško žensko nogometno reprezentanco.

"Večinska ženska skupina, ki jo vodi Portmanova, si je zagotovila ekskluzivno pravico, da v Los Angeles pripelje profesionalno žensko nogometno ekipo, ki bo svoj ognjeni krst doživela pomladi 2022," so sporočili iz nacionalne ženske nogometne lige, prav tako o novi ekipi pišejo na strani fife. Ekipa trenutno deluje pod imenom Angel City, Mesto angelov. Ekipa iz Los Angelesa bo tako leta 2022 postala 11. ekipa v ligi NWSL.