Kako poiskati pravega PSIHOTERAPEVTA zase? (odgovarja psihologinja)

Kako poiskati pravega PSIHOTERAPEVTA zase? (odgovarja psihologinja) (foto: Profimedia) Profimedia
27. 7. 2022

Bi si tudi vi želeli obiskati psihoterapijo, pa ne veste kje začeti? Preverite, kako si lahko pomagate.

V novi epizodi Aktivni podkasta smo se pogovarjali s Kim Majoranc, magistrico psihologije. S Kim smo se dotaknili tudi psihoterapije ter pomena le-te za naše zdravje ter dobro počutje.

"Menim, da bi psihoterapija morala biti osnoven del 'mentalne higiene' in da bi se je moral posluževati prav vsak od nas," je povedala Kim. 

Ko začnemo skrbeti za svoje mentalno zdravje je lahko težko, sploh, ker nas tega niso učili in pogosto ne vemo, kako sploh začeti. "Ravno zato je pomembno, da si poiščemo pomoč in mislim, da smo psihologi in psihoterapevti pravi naslov," je še dodala.

Kako pa izbrati pravega psihoterapevta zase?

Danes je na spletu že malo morje informacij, od katerih je veliko napačnih. Kje pa lahko še poiščemo terapevta? 

"Pri izbiri nam lahko pomagajo osebni zdravniki, ki načeloma imajo seznam ljudi, h katerim nas lahko usmerijo. Sama pa opažam, da imajo največji učinek priporočila drugih," svetuje Kim.

Če torej iščete terapevta, o tem lahko povprašate tudi bližnje, ki psihoterapijo že obiskujejo. Ob tem pa Kim poudarja, da je na spletu prav tako veliko koristnih informacij. Tam lahko denimo raziščemo vrste terapij in razmislimo, katera bi nam najbolj ustrezala.

Res je, da je na spletu veliko informacij, a Kim poudarja, da je naša odgovornost, da poiščemo prave. "Če si vzamemo čas za nakupovanje stvari prek spleta, si ga lahko vzamemo tudi za to, da pobrskamo za (kvalitetnimi) informacijami," je še povedala.

Celotnemu pogovoru prisluhnite tukaj: