Nina Hanžič: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha"

6. 6. 2024
Deli
Nina Hanžič: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" (foto: Danijel Čančarević)
Danijel Čančarević

V pogovoru nam je razkrila vse prednosti pilatesa in pojasnila razlike med različnimi vadbami.

V novi epizodi Aktivni podkasta je z nami Nina Hanžič,  inštruktorica pilatesa, ki poučuje tako pilates na blazini, kakor tudi barre in reformer pilates. S svojim delom Nina pomaga drugim okrepiti telo in duha ter izboljšati kakovost življenja.

Vendar Nina ni bila vedno navdušena nad športom. V mlajših letih v resnici sploh ni bila pretirano aktivna, to pa se je spremenilo v času študija. Po sistematskem pregledu se je odločila, da bo bolje poskrbela za svoje zdravje in pričela se je udeleževati številnih vodenih vadb. Najprej je obiskovala jogo, kasneje pa na bolj intenzivne vodene vadbe.

"Potem pa sem si poleti, ko je bilo vroče, zaželela nečesa bolj umirjenega. Tako sem se odločila, da preizkusim barre pilates. Ko sem vadbo preizkusila, sem se v trenutku zaljubila," se spominja Nina. Danes je pilates velik del njenega življenja; poleg tega, da ga sama še vedno z veseljem prakticira, ga tudi poučuje.

Nina nam je pojasnila, kako je pilates vadba sploh nastala ter kakšne prednosti prinaša. Obenem pa nam je povedala tudi, v čem je razlika med pilatesom na blazini, barre pilatesom in reformer pilatesom, pojasnila, kakšne rezultate lahko pričakujemo po aktivnosti ter opozorila na morebitne nevarnosti vadbe doma.

Celotnemu pogovoru prisluhnite tukaj: