To so lokacije v neposredni bližini, ki jih morate obiskati, če ste pravi hedonist

To so lokacije v neposredni bližini, ki jih morate obiskati, če ste pravi hedonist (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA
24. 6. 2020

Po pomladni izolaciji smo letošnje poletje vsi še bolj željni dogodivščin. V bližnji prihodnosti se odpravite le malo čez mejo, da zaužijete vse, kar menite, da ste kdaj zamudili. Doživite sosednjo Istro z vsemi čuti, bodite le pozorni, da si ne pokvarite užitkov ... 

Istra je blizu in tu lahko vidite in doživite nešteto čudovitega, celo eksotičnega. Zasanjane griče, kamnite ulice in arheološka najdišča, narodne in naravne parke, kmečki turizem, sinje modro morje, gradove z bogato preteklostjo … Zadovolji vse čute in v dušo prinaša mir. Mi vam za to predlagamo tri srednjeveška mesteca ...

1 Središče užitkov

Motovun ni znan le po filmskem festivalu, temveč po užitkih, ki so tu neizogibni. Pravijo mu tudi hrvaška Toskana, vino in olje z njegovih gričev pa sta za brbončice pravi raj. S svojo zanimivo lego, obzidjem in hišicami ter vinogradi, sadovnjaki in oljčnimi nasadi je to mestece prava vaba za užitkarje. Degustacije so tu pravilo vsakega lokala, zato se naužijte vloženih oliv, tartufov, olivnega olja ter drugih izdelkov, ki jih lahko poskusite.

2 Mestece tartufov

Buzet je mesto tartufov, a to področje krasijo tudi vinske poti ter ceste oljčnega olja, tam živijo in delajo številni kakovostni proizvajalci. Pri Buzetu najdete še najmanjše mesto na svetu, Hum, kjer je na voljo domača biska, čisto posebno žganje.

3 Zibelka umetnosti

Grožnjan je mesto umetnosti, kjer poleti potekajo glasbene, likovne, dramske in plesne delavnice. Iz tega srednjeveškega mesteca se ponuja pogled na 20 istrskih mest, na dolino Mirne pa tudi na morje od Novigrada do Umaga. 

PROFIMEDIA

In še: če želite biti pravi hedonisti, morate biti čisto brez skrbi!

Izleti lahko poleg čistih užitkov prinesejo tudi neprijetna presenečenja oziroma kakšen neljubi dogodek. Lahko je to nezgoda ali okužba, ki nas priklene na hotelsko posteljo. Seveda je velika razlika, ali se nam takšna neprijetnost pripeti v Sloveniji ali pa v tujini. Zdravstveni zapleti v tujini pa nam ne pokvarijo le izleta in užitkov, ampak nas na koncu tudi veliko stanejo, še zlasti če nismo pred odhodom pomislili na to in sklenili zdravstvenega zavarovanja z asistenco za tujino.

Evropska kartica običajno ni dovolj

Na območju Evropske unije boste sicer delno kriti, če boste imeli evropsko zdravstveno kartico, vendar ta krije le nujne primere (v javni zdravstveni mreži), pa še te običajno na zelo osnovni ravni. Če boste potrebovali zdravniško pomoč, ki jo obvezno zdravstveno zavarovanje v obiskani državi ne krije, boste morali zdravstvene storitve doplačati sami. Prav tako Evropska kartica ne krije stroškov prevoza v Slovenijo, stroške prevoza v bolnišnico pa krije le v nekaterih državah. Zato je priporočljiva sklenitev Vzajemninega zavarovanja Tujina

O ključnih prednosti zavarovanja Tujina si preberite TU. Oglejte si, kateri paket je glede na vaše želje in potrebe primeren za vas, da boste lahko na svoji poti v Istro le brezskrbno uživali. Najdete tudi posebne pakete družinskih zavarovanj za Hrvaško, pri čemer premija velja za vso družino – za največ 2 odrasli osebi, mlajši od 75 let, ki sta v družinskem razmerju, in njune otroke, pastorke, posvojence ali vnuke do 26. leta starosti. Vzajemna bo letos prevzela kritje stroškov zdravstvenih storitev tudi zaradi posledic okužbe s covidom-19, in sicer za vsa obstoječa zavarovanja ter tudi za tista, ki se bodo sklepala in podaljševala do konca septembra 2020.

Za večkratna potovanja v tujino pa priporočajo letno zavarovanje Tujina Multitrip. Posebej ugodna ponudba v času akcije!

Značke: Istra Vzajemna