Ste že prehodili Alpe-Adria-Trail?

Ste že prehodili Alpe-Adria-Trail? (foto: profimedia) profimedia
28. 6. 2019

Zavežite vezalke na svojih pohodnih čevljih in se odpravite raziskovati Alpe-Adria-Trail. 

Ena izmed bolj navdušujočih pohodniških poti v naši bližini je prav gotovo pot Alpe-Adria-Trail, ki nas od ledenikov v Visokih Turah popelje do obale Jadranskega morja. 

Pot je razdeljena na 43 etap (dolgih od 17 do 20 km) in vsaka je prepletena s čudovitimi kraji.  Del poti, ki poteka po narodnem parku Visoke Ture (Hohe Tauern), vas bo prevzel na primer z bobnečimi slapovi, opojno zelenimi planinskimi travniki, planinskimi kmetijami, skrivnostnimi soteskami in gostoljubnimi domovi, ki popotnike razvajajo z okusno domačo hrano.

To pot, tudi njene posamezne dele, lahko v obliki paketne ponudbe prehodite v spremstvu strokovnih vodnikov in prespite v nastanitvenih objektih ob poti. 

Pot Alpe Adria na skupno 43 etapah in skupno približno 750 km povezuje tri regije: avstrijsko Koroško, Slovenijo in Furlanijo-Julijsko krajino. Pohodniška pot vodi od vznožja najvišje gore Avstrije, Velikega Kleka, skozi najlepšo koroško gorsko in jezersko pokrajino in brez velikih ovinkov mimo stičišča treh dežel Avstrije, Slovenije in Italije naprej do Jadranske obale in kraja Milje (Muggia).

Več informacij o pohodniških poteh v Avstriji najdete tukaj. 

Za še več idej, kako preživeti poletje v Avstriji obiščite www.austria.info.