3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti, če ste zvečer pošastno lačni

16. 11. 2021

Imamo 3 vprašanja za vse, ki zvečer sedete na kavč in si privoščite skoraj celotno vsebino hladilnika. Ali pa si tega vsaj želite. 

Slika 1/3

KAKO IZGLEDA VAŠ ZAJTRK?

Pogosto spregledan zajtrk lahko postavi časovnico za vse obroke v dnevu. Zajtrk že zgodaj zjutraj spodbudi prebavo, kar vpliva na lakoto v prihodnjih nekaj urah. Po drugi strani lahko pozen prvi obrok (npr. ob 11.00 ali kasneje) povzroči občutek lakote zelo pozno, kar pomeni, da boste hrepeneli po hrani tudi tik pred spanjem. 

Če niste vajeni zjutraj jesti zajtrka, bo za vas to kar precejšen izziv. Nič zdravega se ne sliši v tem, da bi se silili jesti, kajne? A za začetek ni pomembno, koliko pojeste. Začnite s sadežem, sadnim smutijem, jogurtom ... Telo se bo hitro privadilo novega sistema in že kmalu boste po spletu iskali recepte za slastne zajtrke, zato vam tu že kar prilepimo nekaj idej:

https://aktivni.metropolitan.si/prehrana/zdravi-recepti/recept-za-najbolj-disec-zajtrk-peceni-ovseni-kosmici-z-okusom-jabolcne-pite/

https://aktivni.metropolitan.si/prehrana/ta-skrivna-sestavina-bo-naredila-vase-jutranje-kosmice-zares-kremaste/

https://aktivni.metropolitan.si/prehrana/zdravi-recepti/recept-bucine-palacinke/

profimedia
OPOZORILO: Pred večjimi prehranskimi spremembami se posvetujte z zdravnikom. Nikakor ne priporočamo diet, ki vas silijo k stradanju.