Ajdova pica s smetano in zelenjavo

Ajdova pica s smetano in zelenjavo (foto: Profimedia) Profimedia
22. 3. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Ajdova pica? Zakaj pa ne?

Za 4 osebe potrebujete:

Za testo:

  •  15 g kvasa
  • 1 žličko sladkorja
  • 250 ml mlačne vode
  • 200 g moke
  • 100 g ajdove moke
  • ščepec soli
  • 1 žlico olja
  • olje za testo in model

Za nadev:

  • 2 stroka česna
  • 200 g zelenjave (šampinjoni, bučke, brokoli, koruza)
  • 2 žlici olivnega olja
  • 50 g slanine
  • 1 žličko posušenega origana
  • 2 jajci
  • 150 g kisle smetane
  • 50 g nastrganega sira
  • sol, sveže mleti beli poper

Priprava:

1 Zmešajte zdrobljen kvas, sladkor, 2 žlici moke in 3 žlice vode. Mešanica naj na toplem vzhaja 5 do 10 minut. V veliko skledo presejte obe vrsti moke. Dodajte sol, kvašeno mešanico in olje. Dodajte preostalo vodo in zgnetite mehko in voljno testo. Premažite ga z oljem in ga na toplem pustite vzhajati 45 do 60 minut.

2 Olupite česen in očistite zelenjavo. Brokoli razdelite na brstiče, jih 1 do 2 minuti kuhajte v vreli slani vodi in nato odcedite. Česen zrežite na rezine, šampinjone in bučke pa na koščke. Vso zelenjavo s koruzo na hitro opražite na olju. Nato zelenjavo stresite v skledo in v ponvi popražite kocke slanine.

3 Slanino primešajte zelenjavi. Začinite jo s soljo in origano. Stepenemu jajcu dodajte smetano in sir. Mešanico lahno začinite s soljo in poprom.

4 Testo razvaljajte in z njim obložite pravokoten pekač. Premažite ga z delom kremne mešanice in po njej razporedite zelenjavo. Prelijte jo s preostalo kremno mešanico in pico 40 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.

Foto: Profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri