Alla Luigi: »Prijateljem je bila omaka tako všeč, da so jo želeli kupiti«

Alla Luigi: »Prijateljem je bila omaka tako všeč, da so jo želeli kupiti« (foto: PROMO) PROMO
21. 10. 2019 Promocijsko sporočilo

Saj poznate tisti slab občutek, ko se vam mudi, potem pa preskočite kosilo s sendvičem ali drugo hitro hrano? Zdaj vam tega ne bo treba več početi in lahko mirno pozabite na slabo vest, kajti Luigi vam ponuja hitro, a hkrati domače, okusno in hranljivo kosilo. 

Pripravite si ga lahko tudi v službi sredi najbolj divjega delovnega dne. Če vam je le na voljo kakšen kuhalnik ali vsaj mikrovalovna pečica. Dva različna okusa omak Alla Luigimesna omaka bolognese in veganski ragu – sta pripravljena iz sveže zelenjave in mesa slovenskega porekla, in to brez ojačevalcev okusa in konzervansov. Kot taka sta torej popolna izbira za tiste dni, ob katerih vam primanjkuje časa ali zmanjka navdiha za kuhanje. Pri tem vam ni treba skrbeti za skrite sestavine, ki bi se prikradle v vnaprej pripravljene omake in slabo vplivale na vaše počutje. Omako le pogrejete in jo – če nimate na voljo testenin – magari pojeste s kosom ali dvema kruha. Ne govorimo na pamet, to različlico smo preizkusili in je z eno besedo povedano: njami!

Od ideje do omake na trgu

»Ideja se je pojavila kar doma. Zaradi hitrega tempa življenja je dostikrat zmanjkalo časa za kakovosten obrok, zato sem včasih nakuhal kakšne jedi in jih shranil v kozarce. Ideja ni prišla takoj, ampak s časom. Omake, ki sem jih kuhal zase, so poskusili tudi prijatelji. Njim so bile tako všeč, da so jih želeli kupiti,« nam je zaupal Luigi.

Nato nam je še priznal: »Bili smo popolni začetniki. Vso proizvodnjo smo morali postaviti na noge, urediti vsa dovoljenja in dokumentacijo, da smo lahko začeli proizvodnjo. Ko smo se lotili proizvodnje, so nastale težave, saj nikoli prej nismo kuhali tako velikih količin. Na trenutke smo se ustrašili, da ne bomo zmogli vsega. Če ne bi bilo projekta Štartaj Slovenija, bi bili še čisto na začetku. Še zmeraj bi bili pri urejanju dokumentacije in verjetno nikoli ne bi dobili priložnosti, da svoje izdelke spravimo na police trgovin. A vse izzive smo premagali z ekipama, ki stojita za tem projektom (Formitas in Spar Slovenija, op. p.). Veliko dobrega so nas naučili, predvsem pa tega, da ne smemo delati panike.«

Okus po toplini in domačnosti

Zamislite si tiste najbolj prijazne trenutke, ko se ob koncu tedna zbere družina za mizo in vas mama ali babica pocrklja z vašo najljubšo omako. Kot bi vas nekdo pobožal, kajne? No, na osnovi tega občutka so ustvarjene omake Alla Luigi – narejene so po navdihu Luigijeve mame, na pristen italijanski način. Meso izvira iz Slovenije, paradižniki so italijanskega porekla. »Na trgu je veliko podobnih izdelkov, a sem pri vsakem pogrešal okus domačnosti. Ob raziskovanju trga smo ugotovili, da imajo le naše omake domač okus in kakovostne sestavine. So povsem naravne!«

In še ta prednost! Dva različna okusa omak lahko pripravite na vedno nov način. Omako bolognese lahko na primer uporabite pri pripravi lazanje, z veganskim ragujem obložite testo za pico ali pa ga dodate zrezkom.

Poiščite kakšen navdih za svoje brbončice še na Facebooku Alla Luigi!

Omake Alla Luigi poiščite v katerikoli od 12 trgovin INTERSPAR po Sloveniji.