25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Beluševa pita s pršutom

Beluševa pita s pršutom (foto: Profimedia) Profimedia
20. 6. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Beluši in pršut ...

Za 12 kosov potrebujete:

  • 500 g zelenih belušev
  • 250 g mocarele 
  • 250 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 1 žličko soli
  • ščepec strtega črnega popra
  • 3 jajca
  • 1 žlico sesekljanih lističev bazilike
  • 1 žlico timijanovih lističev
  • 125 g kisle smetane
  • maščobo in moko za model
  • 100 g rukole
  • 70 g pršuta

Priprava:

1 Beluše oplaknite, odrežite olesenele dele in olupite spod­nje dele. Stebla zrežite na 4 cm dolge koščke. Mocarelo zrežite na rezine.

2 Moko in pecilni prašek presejte. Dodajte sol, poper, jajca, sesekljana zelišča in kislo smetano. Zgnetite mehko in voljno testo ter ga zatisnite ob dno in stranice namaščenega in pomokanega modla. Prekrijte s koščki belušev in mocarele. Kiš 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

3 Rukolo oplaknite in otresite do suhega. Razporedite jo po kišu in ga prekrijte z zvitki pršuta.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri