Borovničevi mafini

17. 9. 2011
Deli
Posladkajte se s 220 kalorijami - Borovničevi mafini

Priljubljena klasika iz Amerike. Lahko jih pripravite tudi z malinami ali višnjami.

Za približno 12 kosov potrebujete:

  • 200 g borovnic (svežih ali zamrznjenih)
  • 270 g moke
  • 120 g mehkega masla
  • 120 g trstnega sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 ščepec soli
  • 2 ½ žličke pecilnega praška
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 250 g jogurta
Priprava:

Pripravite borovnice in jih povaljajte v 2 žlicah moke. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Pekač za mafine obložite s papirnatimi modelčki.

Maslo in sladkor stepite v gladko kremo. Dodajte jajce in ga penasto stepite. Preostalo moko zmešajte s soljo, pecilnim praškom in sodo bikarbono ter jo skupaj z jogurtom vmešajte v masleno kremo. Testo dobro premešajte, da se vse sestavine enakomerno navlažijo.

Na koncu s kuhalnico previdno primešajte še borovnice. Testo razdelite po modelčkih in ga v pečici pecite 20–25 minut. Pečene mafine vzemite iz pečice, jih poberite iz pekača in preložite na rešetko, kjer naj se ohladijo.

Čas priprave: približno 50 minut
Na kos: približno 220 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 28 g

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ