Božični medenjaki

30. 10. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Božični medenjaki (foto: profimedia)
profimedia

Sladko kot med

Sestavine za približno 30 kosov

  • 600 g moke
  • 300 g sladkorja v prahu
  • 200 g medu
  • 150 g masla
  • 3 jajca
  • 3 žlice mletega cimeta
  • 2 žlički sode bikarbone
  • 1 žlička mletih klinčkov
  • naribana lupinica 1 limone
  • 1 jajce
  • slivova marmelada
  • čokoladna kuvertura

Priprava

Iz presejane moke, sladkorja, medu, masla, jajc, začimb, limonine lupinice in sode zgnetite voljno testo. Zavijte ga v prozorno folijo in ga čez noč postavite v hladilnik.

Testo razvaljajte na pomokani delovni površini približno pol centimetra debelo in ga zrežite na kroge. Sredi vsakega kroga izrežite še manjši krog. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih v pečici pri 180 stopinjah (ventilatorsko pri 160 stopinjah) pecite, dokler se ne obarvajo zlato rjavo. Ko se ohladijo, po dva piškota zlepite skupaj s slivovo marmelado in jih okrasite s čokoladnimi črticami.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord