10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Bučna pita

Bučna pita (foto: burda foto) burda foto
8. 12. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Aromatična s suho šunko

Za 8 kosov potrebujete

  • 250 g moke
  • 120 g masla (kocke)
  • 1 jajce
  • sol
  • 500 g buče hokaido
  • 50 g grobo strtih bučnih semen
  • 100 g suhe šunke (rezine)
  • 100 g nastrganega ementalca
  • 4 jajca
  • 200 g smetane
  • poper
  • malce bazilike

Priprava

Moko z maslom, jajce, 1 žličko soli in 3 do 4 vode zgnetite v gladko testo. Bučo operite, jo zrežite na četrtine in odstranite semena. Četrtine nastrgajte na tanke rezine.

Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Krhko testo tanko razvaljajte na pomokani delovni površini in z njim obložite namaščen model za pite (premera 28 cm). Testo večkrat prebodite z vilicami. Po njem nato razporedite bučo in semena, rezine šunke in sir.

Jajca razžvrkljajte s smetano, jih začinite s soljo in poprom ter prelijte po piti. Na spodnji rešetki pečice jo pecite približno 40 minut. Po peki jo zrežite na kose in jih potresite z baziliko.

Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.

Na kos: približno 430 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 30 g.

Značke: buča pita

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri