Čemaževa tortilja

30. 5. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Čemaževa tortilja

Jogurt s čilijem lepo dopolni aromatični užitek.

Za 2 osebi potrebujete

• 1 rdečo papriko

• 1 šopek čemaža

• 1 šopek mlade čebule

• 3 jajca

• 3 žlice mleka

• sol, poper

• 20 g naribanega parmezana

• 300 g kuhanega krompirja v oblicah

• 20 g masla

• 1 žlico olja

Priprava

Papriko prepolovite, odstranite semenje in jo oplaknite. Strok nato olupite z lupilnikom zelenjave, papriko zrežite na trakove in nato še na kocke. Mlado čebulo očistite, jo oplaknite in zrežite na tanke obročke. Čemaževe liste preberite, jih operite in osušite ter nato zrežite na tanke trakove.

Jajcem dodajte mleko, parmezan, sol in poper ter jih razžvrkljajte. Pečico segrejte na 160 stopinj (ventilatorsko na 140 stopinj).

Krompir olupite in ga zrežite na rezine. V večji ponvi segrejte maslo in olje ter na njem z obeh strani popecite rezine krompirja. Dodajte še mlado čebulo in papriko ter vse skupaj malce podušite. Nato mešanici primešajte še čemaž in sestavine prelijte z jajčnim mlekom. Tortilja naj se pri srednji temperaturi najprej od 4 do 6 minut peče na štedilniku, nato pa jo za od 10 do 15 minut postavite še v pečico. Po koncu peke jo zvrnite iz ponve in zrežite na trikotnike. Zraven tekne jogurt s čilijem.

Čas priprave: 30 minut.

Na osebo: približno 480 kcal, beljakovine: 21 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 35 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"