Čemaževo olje

19. 3. 2014
Deli
Čemaževo olje

Doma pripravljeno čemaževo olje, ki vaše jedi začini z rahlim česnovim okusom.

Čemaž lahko uporabljamo povsod, kjer bi sicer uporabili česen: poda se k ribam in mesu, v namazih, solatah, pestu, omakah, juhah in jajčnih jedeh pa poskrbi za močno aromo.

Pripravimo čemaževo olje

Sveženj mladih, zelenih listov čemaža na hitro operite v mrzli vodi, odcedite in obrišite do suhega. Liste narežite na ozke trakove in dajte skozi lijak v steklenico.

Zalijte s hladno stisnjenim olivnim ali sončničnim oljem, nato steklenico hermetično zaprite in začimbno olje pustite stati na hladnem mestu  7–14 dni.

Liste nato odcedite, saj ti postanejo rahlo sluzasti.

Olje shranite na hladnem in temnem mestu.

Priporočamo: Čemaževa očiščevalna kura

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ