25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Češnjeva pita z maslenim drobljencem

Češnjeva pita z maslenim drobljencem (foto: Profimedia) Profimedia
28. 6. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Sezonsko sadje je najboljše! In zdaj so na vrsti sladice s češnjami.

Za 12 kosov potrebujete:

  • 3 jajca
  • 150 g masla
  • 225 g sladkorja v prahu
  • 150 g jogurta
  • 100 g mandljeve moke
  • 200 g moke
  • 1/2 zavitka pecilnega praška
  • 400 g češenj (lahko iz kompota)
  • nastrgano limonino lupinico

Za drobljenec:

  • 25 g mandljevih piškotov
  • 100 g moke
  • 70 g sladkorja
  • 70 g masla

Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Maslo penasto stepite s sladkorjem in rumenjaki. Nato primešajte jogurt, mandljevo moko, stepen sneg beljakov in na koncu še presejano moko in pecilni prašek.

2 Testo razporedite po namaščenem in pomokanem tortnem modelu premera 24 cm. Po njem razporedite izkoščičene češnje in jih potresite z nastrgano limonino lupinico.

3 Piškote zdrobite in jim primešajte moko, sladkor in maslo. Med prsti zgnetite mrvice. Potresite jih po piti in jo približno 50 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se malce ohladi, nato pa jo postrezite.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri