25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Češnjevi žepki s kokosovimi misliji

Češnjevi žepki s kokosovimi misliji (foto: revija Čarovnija Okusa) revija Čarovnija Okusa
18. 6. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Hitra priprava in veliko okusa

Sestavine za približno 12 kosov

  • 250 g češenj
  • 1–2 žlici sladkorja
  • 1 žlica masla
  • 4 žlice mislijev z lešniki
  • 4 žlice kokosove moke
  • 1 zavitek listnatega testa (400 g)
  • moka za delovno površino
  • rumenjak za mazanje

Za okras:

  • sladkor v prahu
  • smetana

Priprava

Češnje operite, jim odstranite peclje in pečke in jih zmešajte s sladkorjem. Mislije in kokos na hitro popražite na maslu. Nato primešajte še med in počakajte, da se mešanica ohladi.

Razvaljano listnato testo razrežite na 12 kvadratov. Po polovici kvadratov razporedite mislije in češnje. Drugo polovico testa okrasno zarežite in jih položite na spodnje dele. Zatisnite robove in jih premažite z razžvrkljanim rumenjakom.

Žepke položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih približno 15–17 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj. Po koncu peke jih potresite s sladkorjem v prahu, če želite, okrasite še s stepeno smetano ali kislo smetano in svežim sadjem.

Čas priprave približno 40 minut

Na kos približno 270 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 20 g

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri