Ključ je v zajtrku, ki se mu ne odpove: Jennifer Aniston svoje popolno telo pri 54. letih dolguje prav tovrstni prehrani in treningu

15. 11. 2023
Deli
Slavna igralka Jennifer Aniston je razkrila, kako telovadi in s čim se prehranjuje, da ohranja svojo vitko postavo. (foto: Profimedia)
Profimedia

Slavna igralka je razkrila, kako telovadi in s čim se prehranjuje, da ohranja svojo vitko postavo.

OPOZORILO: Nikakor ne priporočamo, da se poslužujete diet, ki bi od vas zahtevale stradanje, ali kako drugače škodovale zdravju. Preden se lotite hujšanja, se posvetujte z zdravnikom in drugimi strokovnjaki, ki vam bodo pomagali sestaviti uravnotežen program prehrane in gibanja.   

Igralka Jennifer Aniston je imela vedno odlično linijo. Z leti je trdo delala, da je ohranila svoje mišice močne, in z leti je to postajala vse boljša.

Je pa, kot je priznala v intervjuju za revijo Womans Health, z leti postala modrejša glede vadbe, ocenila je, česa je njeno telo sposobno, predvsem pa, kaj potrebuje zdaj, pri svojih petdesetih.

Med pandemijo in zaradi poškodbe hrbta, ki jo je utrpela na snemanju, jo je osvojil nov način vadbe in popolnoma spremenil njeno tedensko rutino: Pvolve, okrajšava za Personal Evolution. Je funkcionalna fitnes metoda, ki vključuje opremo, ki temelji na odpornosti, za delo celotnega telesa v vseh ravninah gibanja.

Pri svojih 54 letih Jennifer telovadi štirikrat na teden in je pojasnila, da se njen urnik treningov lahko spreminja glede na službene in osebne obveznosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

"Od tedna do tedna se spreminja, odvisno od mojega urnika. V idealnem primeru so to štirje dnevi vadbe na teden, ki jim sledi dan, rezerviran za hojo ali pohodništvo,« pravi Jennifer.

Trenira pametneje, ne težje, in se trudi, da vsaka minuta resnično šteje.

»Pogosto mislimo, da moramo vaditi eno uro, in to je lahko malce strašljivo. Naučila sem se, da obstaja boljši način. Resnično lahko učinkovito telovadite že z dobrimi 20 minutami, če je to ves čas, ki ga imate na dan, celo z 10 minutami, da naredite nekaj, kar vaše telo razgiba. Samo v tem najdem tolažbo,« je poudarila. Če dela tudi na snemanju, trenira malo redkeje, dva ali tri dni na teden.

"Nisem več tako obremenjena kot včasih," je rekla.

Nehala je delati dolge, intenzivne kardio vaje.  

"Nehala sem izvajati dolge treninge, 45 minut do uro nenehnega kardio treninga in teka, ker moja kolena tega ne zdržijo več in preprosto ni učinkovito,« je povedala igralka.

Namesto tega dela Pvolve za fizično in duševno zdravje. Pri tem treningu mi je všeč to, da ne gre samo za metanje rok vstran ali skakanje. Resnično skrbiš za svoje telo in njegove gibe,« pravi Jennifer. Dela vaje za celotno telo, ki ustrezajo njenemu razpoloženju. Natančni gibi in intenzivnost njene rutine se razlikujejo, vadba pa je odvisna od njenega počutja.

»To je zabavno pri tem programu – vadbo lahko prilagodite svojemu razpoloženju tisti dan, kako dolgo želite delati, katero opremo želite uporabljati, težavnostni stopnji. Enostavno mi je všeč, ker si ustvariš svojo vadbo,« je razkrila.

Med tednom disciplina, ob vikendih mali užitki

Njeni obroki vedno vključujejo beljakovine in zelenjavo.

Za začetek dneva pripravi pijačo za zajtrk. „Najprej začnem z žlico jabolčnega kisa, zmešanega v vodi sobne temperature, kar je fantastično za moje črevesje. Ponavadi imam eno ali dve kosili in kakšno obliko zelenjave in beljakovin,« je opisala. Popoldne poje malico. Pravi, da rad jé jabolčno in mandljevo maslo ali pokovko. Njen zadnji obrok dneva je podoben kosilu. Večerja je ista stvar, zelenjava in beljakovine v neki obliki, ki je zanimiva in okusna. In potem ob koncih tedna počnem, kar hočem. Privoščila si bom pico, burger ali testenine ali kaj posebnega,« je zaključila.

Preberite še: Priljubljena igralka je pri 74. letih videti kot boginja: razkrila je skrivnost, s katero ohranja mladosten videz