Notranje ravnovesje med dieto

10. 7. 2007

Med dieto ne sije vsak dan sonce. Gotovo boste tu in tam pomislili: zdaj je konec, končala bom s tem. Kdor uglasi svojo podzavest z dieto, bo uspešno hujšal. Obstajajo pa tudi zvijače, ki prelisičijo bioritem.

Boljše počutje

Telesu lastni hormoni motijo našo motivacijo. Kdor pa se zaveda, da nas bioprogram pogosto vznemiri, lahko to izkoristi v svoje dobro. Začnite z dieto neposredno po menstruaciji. Takrat je energetska potreba pri ženskah najnižja. Lahko se premagate, se odpoveste hrani. Ko se telo enkrat na to navadi, je sprememba prehrane sama po sebi uspešna.

Kako vplivajo barve

Pogled v stanovanje – in že smo na 180. Psihologi so ugotovili, da barve v naši okolici znatno vplivajo na naše splošno počutje. Tisti, ki malo bolje obvladajo barve, stanovanje radi popestrijo z različnimi odtenki, ki stanovanje ne le popestrijo, temveč tudi ugodno vplivajo na celotno počutje.

Rdeča na primer draži, zelena pomirja, modra je mrzla. Oranžna in rumena delujeta zelo harmonično. Isto velja za hrano. Obarvana hrana je dobro orožje proti požrešnosti in okroglemu trebuhu, pravijo strokovnjaki, ki se ukvarjajo s prehrano.

Enostavno uživajte vsak dan sočivje in sadje različnih barv. Poleg vitaminov vsebujejo tudi sekundarne rastlinske snovi. Za pospešitev prebave so nujno potrebne balastne snovi (kruh, riž). Nasitijo in pomagajo hujšati. Torej malce bolje preučite barve in njihov vpliv ter izberite hrano, ki je po vašem okusu, je lepe barve in hkrati pomaga pri odpravljanju nadležnih odvečnih kilogramov, ki se tako hitro naberejo in tako počasi izginejo.

Sprostite se s kričanjem: Tiste dni, ko nočete ven, lahko storite nekaj za počutje – izkričite svojo jezo, povejte, kaj vam leži na srcu. Najbolje je, da ste takrat sami doma, da ne bi povsem brez vzroka koga še prestrašili ali pa užalili.