Domača paradižnikova mezga

30. 6. 2013
Deli
Domača paradižnikova mezga (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Paradižniki imajo veliko vitaminov, mineralnih snovi in flavonoidov, ki ščitijo pred rakom. Ko bo paradižnikov na pretek, lahko pripravite okusno domačo mezgo in jo uporabljate tudi kasneje.

Količina – poljubna, postopek enostaven!

1. Umijemo paradižnik in ga razrežemo na kocke

2. Pekač namastimo z olivnim oljem, nasujemo paradižnikove kockice in jih opečemo na ognju. Po dveh minutah paradižnike obilno in izdatno zalijemo z olivnim oljem.

3. Pekač damo v pečico in pečemo 90 minut na približno 130 stopinjah. Izločile se bodo peške in voda, tudi večina lupine bo odstopila.

4. Pečen paradižnik z odcejalno zajemalko (ostane gosta snov, tekočina odteče) preložimo v posodo in jo s paličnim mešalnikom zmeljemo.

5. Mezgo damo v kozarce in jih za 15 minut zapremo v pečico, ogreto na 70 stopinjah, da se pokrovčki zaprejo in da se mezga pasterizira.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek