Domači kruh z zelišči

Domači kruh z zelišči (foto: revija Čarovnija Okusa) revija Čarovnija Okusa
9. 8. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Aromatični užitek že ob zajtrku

Za približno 14 kosov potrebujete

Za testo:

  • 400 g moke za kruh
  • 1 zavitek suhega kvasa
  • 2 žlički sladkorja
  • 1 žličko soli
  • pol skodelice mlačne vode
  • pol skodelice pinjenca
  • olje + 5 žlic olja
  • moka

Za nadev:

  • 400 g svežega sira ali skute
  • 1 strok česna
  • 1 žličko mlete prekajene paprike
  • 6 žlic sesekljane mlade čebule in drobnjaka
  • poper
  • 100 g naribanega čedarja

Priprava

Za pripravo nadeva zmešajte vse sestavine razen čedarja. Iz sestavin za testo zgnetite testo, ga pokrijte s kuhinjsko krpo in ga pustite vzhajati približno 90 minut.

Testo razvaljajte na pomokani delovni površini. Premažite ga z nadevom, ga potresite s sirom in zvijte. Po dolgem ga prerežite. Trakova položite tako, da bosta odrezani stranici gledali navzven, in spletite kito. Položite jo v naoljen pekač, obložen s papirjem za peko. Testo naj vzhaja nadaljnjih 15 minut. Nato pekač pokrijte z aluminijsto folijo in kruh 45–50 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Približno 20 minut pred koncem peke odstranite folijo.

Čas priprave: približno 3 ure.

Na kos približno 220 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 24 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri