Domači kruh z zelišči

9. 8. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Domači kruh z zelišči (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Aromatični užitek že ob zajtrku

Za približno 14 kosov potrebujete

Za testo:

  • 400 g moke za kruh
  • 1 zavitek suhega kvasa
  • 2 žlički sladkorja
  • 1 žličko soli
  • pol skodelice mlačne vode
  • pol skodelice pinjenca
  • olje + 5 žlic olja
  • moka

Za nadev:

  • 400 g svežega sira ali skute
  • 1 strok česna
  • 1 žličko mlete prekajene paprike
  • 6 žlic sesekljane mlade čebule in drobnjaka
  • poper
  • 100 g naribanega čedarja

Priprava

Za pripravo nadeva zmešajte vse sestavine razen čedarja. Iz sestavin za testo zgnetite testo, ga pokrijte s kuhinjsko krpo in ga pustite vzhajati približno 90 minut.

Testo razvaljajte na pomokani delovni površini. Premažite ga z nadevom, ga potresite s sirom in zvijte. Po dolgem ga prerežite. Trakova položite tako, da bosta odrezani stranici gledali navzven, in spletite kito. Položite jo v naoljen pekač, obložen s papirjem za peko. Testo naj vzhaja nadaljnjih 15 minut. Nato pekač pokrijte z aluminijsto folijo in kruh 45–50 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Približno 20 minut pred koncem peke odstranite folijo.

Čas priprave: približno 3 ure.

Na kos približno 220 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 10 g, ogljikovi hidrati: 24 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ