Dušen kunec

9. 11. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Dušen kunec (foto: jalags)
jalags

Kunec v slastnem aromatičnem prevretku

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 očiščenega kunca (približno 1,8 kg, razdeljen na 8–10 kosov)
  • sol, poper
  • 5 strokov česna
  • 250 g čebule
  • 500 g paradižnikov
  • 500 g rdeče paprike
  • 2 žlici olja
  • 1 žlico mlete sladke paprike
  • 250 ml belega vina
  • 500 ml juhe
  • po 2 vejici rožmarina in timijana
  • 40 g črnih oliv (brez koščic)

Priprava

Meso na hitro oplaknite, ga obrišite in ga natrite s soljo in poprom. Olupite česen in čebulo ter ju zrežite na četrtine oziroma rezine. Paradižnike poparite z vrelo vodo, jih olupite, odstranite semenje in jih zrežite na kocke. Papriko očistite in jih zrežite na trakove.

Meso popecite na vročem olju. Zraven na hitro popecite še čebulo in česen ter vse skupaj poprašite z mleto papriko. Prilijte vino in juho. Dodajte zelišča, jed začinite s soljo in poprom in jo dušite približno 90 minut. Po približno 60 minutah kuhanja dodajte papriko in paradižnike.

Odcejene olive prepolovite in jih dodajte ostalim sestavinam. Rožmarinove in timijanove vejice po želji odstranite iz lonca in na koncu jed še enkrat začinite. Zraven tekne beli kruh.

Čas priprave: približno 2 uri in minut.

Na osebo: približno 760 kcal, beljakovine: 72 g, maščobe: 38 g, ogljikovi hidrati: 14 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord