Dušen listnati ohrovt s klobaso in z mesnimi kroglicami

8. 1. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Dušen listnati ohrovt s klobaso in z mesnimi kroglicami

Ohrovt je poln dietnih vlaknin, za katere je znano, da odlično vplivajo na organizem.

Za 4 osebe potrebujete

• 3 čebule

• 400 g mletega mesa

• 1 jajce

• 1 žličko ostre paprike v prahu

• 5 žlic olja

• 1 kg listnatega ohrovta

• sol, poper

• 8 majhnih pikantnih klobasic

• 120 g sesekljane slanine

• 600 ml juhe

• 200 g mokastega krompirja

Priprava

Eno čebulo olupite in sesekljajte. Zmešajte jo z mletim mesom, jajcem in papriko. Iz mase oblikujte kroglice in jih na vročem olju pecite od 6 do 7 minut. Pripravite listnati ohrovt in ga natrgajte na koščke. V vreli osoljeni vodi ga kuhajte od 3 do 4 minute. Nato ga odcedite in ožmite.

Drugo čebulo sesekljajte. Na 3 žlicah olja klobasice pecite od 2 do 3 minute z vsake strani ter jih poberite iz ponve. V ponvi nato popecite čebulo in slanino. Dodajte ohrovt in ga popražite. Krompir olupite in na drobno naribajte. Ohrovtu prilijte juho in dodajte krompir ter pokrito dušite od 45 do 50 minut. Po okusu solite in poprajte. Približno 10 minut pred koncem dodajte klobasice in mesne kroglice ter skuhajte do konca. Postrezite z opečenimi kockami kruha.

Zraven se prileže krompirjeva omaka

1 šalotko na drobno sesekljajte in jo popražite na 1 žlici masla. Olupite 1 krompir, ga sesekljajte in dodajte k šalotki. Prilijte 200 ml juhe in kuhajte 10 minut. Vmešajte od 2 do 3 žlice kisle smetane. Omako zmeljite s paličnim mešalnikom in po okusu začinite.