Dušene piščančje kračke

Dušene piščančje kračke (foto: Profimedia) Profimedia
13. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Barvno in slastno kosilo!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 8 piščančjih kračk
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 100 g masla
  • 2 čebuli
  • 200 g korenja
  • 300 g majhnih krompirjev
  • 4 vejice timijana
  • 500 ml piščančje juhe
  • 1 šop redkvic
  • 100 g zamrznjenega boba

Priprava:

1 Očistite meso in ga začinite s soljo in poprom. V večji ponvi segrejte maslo in na njem meso počasi z obeh strani zlato zapecite.



2 Olupite korenje, čebulo in krompir. Korenje in krompir prepolovite, čebulo pa zrežite na kolesca. Vse skupaj dodajte mesu v ponvi in malce popražite.



3 Dodajte vejice timijana, prilijte mlačno juho, ponev pokrijte in vse skupaj dušite približno 45 minut.



4 Redkvice oplaknite in jih zrežite na rezine. Skupaj z odmrznjenim bobom jih primešajte sestavinam v ponvi, jed še malce podušite in jo postrezite.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri