Dušeno puranje meso z grahom

17. 5. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Dušeno puranje meso z grahom (foto: revija čarovnija okusa)
revija čarovnija okusa

Lupljenje hrustljavih zrn prepustite otrokom in se osredotočite na kuhanje.

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g puranjih prsi
  • 6 rezin slanine
  • 2 žlici stopljenega masla ali olja
  • 2 stroka česna
  • 3 mlade čebule
  • 250 ml perutninske juhe
  • 250 g graha
  • 1 solatni srček
  • sol
  • poper
  • 100 ml smetane

Priprava

Meso oplaknite, ga otrite do suhega in zrežite na trakove.

Na trakove zrežite tudi slanino, jo na hitro popražite na maslu in nato vzemite iz ponve. Česen drobno sesekljajte, olupljeno čebulo pa zrežite na drobne kocke.

Meso popecite na stopljenem maslu, mu dodajte čebulo, česen in slanino, vse skupaj zalijte z juho in v pokriti posodi dušite približno 15 minut. Posodo nato na pol odkrijte in juho pokuhajte do polovice. Dodajte grah in drobno zrezano solato, vse skupaj začinite s soljo in poprom in dušite še približno 4 minute. Na koncu jed izboljšajte s smetano. Po tem ne sme več vreti.

Namig: Primerna priloga so testenine ali krompirjev pire.

Čas priprave približno 35 minut

Na osebo približno 470 kcal, beljakovine: 37 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 14 g

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"