Enolončnica z lečo in bučo

3. 2. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Puyska leča je specialiteta med lečami, ki prihaja iz Francije. Ima izrazito oreškasto aromo in med kuhanjem ne razpade.

Za 4 osebe potrebujete

• 1 veliko čebulo

• 2 stroka česna

• 60 g prekajene slanine

• 2 žlici olja

• 250 g puyske leče

• 1 l zelenjavne juhe

• 2 lovorjeva lista

• 600 g buče hokaido

• 300 g korenja

• 2 pomaranči

• 3 mlade čebule

• sol, poper

Priprava

Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Slanino prav tako sesekljajte in jo skupaj s čebulo in česnom popražite na olju. Dodajte lečo, juho in lovor, zavrite in pokrito kuhajte približno 20 minut.

Bučo operite, razpolovite, očistite in narežite na od 2 do 3 cm velike koščke. Korenje očistite, olupite in narežite na rezine. Pomaranči olupite in izrežite filete. Sok, ki pri tem izteka, prestrezite. Mlado čebulo očistite, oplaknite in narežite na kolute.

Leči dodajte bučo in korenje ter kuhajte še 10 minut. Na koncu vmešajte pomarančne filete, na hitro pregrejte in začinite. Enolončnico postrezite, posuto s čebulnimi koluti.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 350 kcal, beljakovine: 18 g, maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 50 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: buča leča

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri