Festival okusov 2014

Festival okusov 2014 (foto: Arhiv www.festivalokusov.si) Arhiv www.festivalokusov.si
2. 9. 2014 Promocijsko sporočilo

100 izbranih restavracij, kuharski spektakli, posebne degustacije ... Festival okusov 2014, ki se bo v Ljubljani odvijal med 4. in 6. septembrom, bo navdušil še tako zahtevne sladokusce. Potegujte se za brezplačni vstopnici.

Festival okusov se v sklopu organizacije Restaurant Cluba ponovno predstavlja največjim ljubiteljem kulinarike v regiji Slovenije, Hrvaške, obmejne Italije in Avstrije. Letos bo festival potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, istočasno pa se bo ob njem odvijal tudi Mednarodni vinski sejem.

Pestro kulinarično dogajanje

Največji kulinarično dogodek v regiji Alpe Adria bo tako združil gostince, kulinarične proizvajalce in vinarje. Zvrstila se bo vrsta gastronomskih in vinskih dogodkov, predavanja in tekmovanja, med njimi

  • tekmovanje Zlati gostinec 2014 in
  • tekmovanje v ''food paringu'', kjer se bo pomerilo 16 znanih osebnosti in poskušalo pripraviti najboljšo jed z najboljšo vinsko kombinacijo.

Na kuharskih šovih pa se bodo predstavile tudi restavracije z mednarodno kulinarično ponudbo in obiskovalce popeljale v značilen okus države. Priporočamo  degustacije prvovrstnih izdelkov različnih kuhinj ter spoznavanje skrivnosti in sodobnih kulinaričnih trendov velikih chefov!

Ob tem se bodo z degustacijami predstavile tudi nekatere izmed restavracij, ki jim je organizator Restaurant Club podelil naziv WINNER 100 Alpe Adria, pridružilo se jim bo pa tudi nekaj drugih restavracij in gostinskih objektov, primernih za vse okuse

Program:

V sodelovanju z Mednarodnim vinskim sejmom bo v torek, 2. septembra, potekalo slavnostno odpiranje soda, v četrtek, 4. septembra, pa Dnevnikova izvidnica, ki bo podelila nagrade za najboljšo turistično ponudbo različnih, naključno izbranih slovenskih krajev in občin.

V soboto, 6. septembra, bodo dnevno dogajanje s koncertom zaključile Vesele Štajerke.

Dobrodelna gala večerja bo 5. septembra potekala v Ljubljani na Ljubljanskem gradu. Za eksplozijo okusov bodo na krožnikih gurmanov tudi tokrat poskrbeli le najboljši chefi iz regije Alpe Adria. Večerjo bodo pripravili Igor Jagodic iz restavracije Strelec, Danijel Dekić iz restavracije Monte, k sodelovanju pa se bo s chefom Albertom Tonizzom pridružila tudi italijanska restavracija Al Ferarut, ki se ponaša z Michelinovo zvezdico.

Vstopnice so vam na voljo na povezavi www.festivalokusov.si/vstopnice.

Del izkupička iz prodanih vstopnic bo tudi letos šel v dobrodelne namene.

Doživite kulinarično popotovanje tudi vi

Med vsemi, ki ste nam do 3. septembra 2014 poslali svoje podatke, smo izžrebali dva, ki se bosta ta vikend odpravila na pravo kulinarično popotovanje.

Srečni nagrajenki, ki prejmeta premium vstopnico sta:

  • Tina iz Idrije in
  • Simona iz Škofje Loke.

Čestitamo!

Vse dodatne informacije na www.festivalokusov.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri