File jagenjčka s kuskusom

14. 11. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
File jagenjčka s kuskusom (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Čudovito osvežilna metina pomaka

Za 4 osebe potrebujete

  • 600 g jagnječjega hrbta
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žličko kock česna
  • po 1 žličko posušenega timijana in rožmarina
  • 600 ml juhe
  • poper
  • 400 g kuskusa
  • 1 žličko orientalske kumine
  • pol žličke čilijevih kosmičev
  • 2 žlički začimbne mešanice ras el hanout
  • 4 žlice rozin
  • 2 rdeči čebuli (v trakovih)
  • 1 žlico limoninega soka
  • sol
  • po pol šopka koriandra in mete (sesekljano)
  • 250 g grškega jogurta

Priprava

Meso približno 30 minut marinirajte v mešanici olja, česna, popra in posušenih zelišč.

Juho zavrite, jo odstavite s kuhalne površine, vanjo stresite kuskus in ga pustite stati po navodilih z embalaže. Orientalsko kumino in čili zdrobite v možnarju in mešanico skupaj z ras el hanoutom, rozinami, čebulo, limoninim sokom in koriandrom primešajte kuskusu. Nato ga še enkrat začinite. Meso pecite z vsake strani po 2 minuti. Nato ga solite in ga pri srednji temperaturi pecite še 5 do 7 minut. Meto zmešajte z jogurtom in pomako začinite. Postrezite s kuskusom in metino pomako.

Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.

Na osebo: približno 870 kcal, beljakovine: 53 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 91 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek