Fritata s šampinjoni

Fritata s šampinjoni (foto: stockfood photo) stockfood photo
14. 1. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Poleg nekaj svežega in aromatičnega: zeliščna pomaka

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 šopek peteršilja
  • 300 g jogurta
  • sol, poper
  • 1 čebulo
  • 500 g šampinjonov
  • 500 g krompirja
  • 4 žlice repičnega olja
  • 5 jajc
  • 1 žličko karija

Priprava

Peteršilj oplaknite in ga otresite do suhega. Potrgajte lističe in jih sesekljajte. Zmešajte jih z jogurtom in pomako začinite s soljo in poprom.

Čebulo olupite, jo prepolovite in jo zrežite na rezine. Gobe očistite in jih zrežite na tanke rezine. Krompir olupite, ga operite in nastrgajte na tanke rezine.

V večji teflonski ponvi segrejte 2 žlici olja, nanj stresite krompir, ga začinite s soljo in poprom ter 10 minut pecite na srednji temperaturi. Dodajte čebulo, jo pecite še približno 5 minut in nato vse skupaj vzemite iz ponve. Vanjo stresite gobe, jih med mešanjem popecite, tako da izpari vsa voda. Začinite jih s soljo in poprom ter primešajte krompir.

Jajca razžvrkljajte s soljo, poprom in karijem. V ponvi segrejte 2 žlici olja. Prilijte polovico jajčne mešanice, počakajte, da zakrkne, in potem po njej najprej razporedite gobovo mešanico s krompirjem in nato še preostalo jajčno mešanico. Ponev pokrijte in vse skupaj pecite približno 20 minut. Od časa do časa ponev potresite, da se fritata ne prime. Ponev obrnite s pomočjo krožnika in fritato postrezite s pomako.

Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.

Na osebo: približno 395 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 20 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri