Fritata s šampinjoni

Fritata s šampinjoni (foto: stockfood photo) stockfood photo
14. 1. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Poleg nekaj svežega in aromatičnega: zeliščna pomaka

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 šopek peteršilja
  • 300 g jogurta
  • sol, poper
  • 1 čebulo
  • 500 g šampinjonov
  • 500 g krompirja
  • 4 žlice repičnega olja
  • 5 jajc
  • 1 žličko karija

Priprava

Peteršilj oplaknite in ga otresite do suhega. Potrgajte lističe in jih sesekljajte. Zmešajte jih z jogurtom in pomako začinite s soljo in poprom.

Čebulo olupite, jo prepolovite in jo zrežite na rezine. Gobe očistite in jih zrežite na tanke rezine. Krompir olupite, ga operite in nastrgajte na tanke rezine.

V večji teflonski ponvi segrejte 2 žlici olja, nanj stresite krompir, ga začinite s soljo in poprom ter 10 minut pecite na srednji temperaturi. Dodajte čebulo, jo pecite še približno 5 minut in nato vse skupaj vzemite iz ponve. Vanjo stresite gobe, jih med mešanjem popecite, tako da izpari vsa voda. Začinite jih s soljo in poprom ter primešajte krompir.

Jajca razžvrkljajte s soljo, poprom in karijem. V ponvi segrejte 2 žlici olja. Prilijte polovico jajčne mešanice, počakajte, da zakrkne, in potem po njej najprej razporedite gobovo mešanico s krompirjem in nato še preostalo jajčno mešanico. Ponev pokrijte in vse skupaj pecite približno 20 minut. Od časa do časa ponev potresite, da se fritata ne prime. Ponev obrnite s pomočjo krožnika in fritato postrezite s pomako.

Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.

Na osebo: približno 395 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 20 g.