Golaž iz lisičk

Golaž iz lisičk (foto: Profimedia) Profimedia
28. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Ljubitelji lisičk bodo navdušeni!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 kg lisičk
  • 200 g rdeče čebule
  • 4 stroke česna
  • 4 mlade čebule
  • 70 g masti
  • 20 g mlete rdeče papriko
  • sol, sveže mleti poper
  • ščepec mlete kumine
  • 200 ml perutninske juhe
  • 2 žlici moke
  • 8 vejic timijana

Priprava:

1 Oplaknite gobe, jih odcedite in zrežite na polovičke. Olupite rdečo čebulo in česen. Mlado čebulo očistite in jo zrežite na majhne koščke.

2 Na dveh tretjinah masti popražite čebulo, mlado čebulo in česen. Po 3 minutah dodajte mleto papriko, vse skupaj malce popražite in nato dodajte lisičke. Začinite jih s soljo, poprom in kumino, dušite 5 minut in nato prilijte juho.

3 Na preostali masti zarumenite moko. Prežganje vmešajte v golaž in ga kuhajte še 10 minut. Na koncu dodajte timijan, sol in poper ter golaž postrezite s svežim kruhom.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri