Golaž iz lisičk

Golaž iz lisičk (foto: Profimedia) Profimedia
28. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Ljubitelji lisičk bodo navdušeni!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 kg lisičk
  • 200 g rdeče čebule
  • 4 stroke česna
  • 4 mlade čebule
  • 70 g masti
  • 20 g mlete rdeče papriko
  • sol, sveže mleti poper
  • ščepec mlete kumine
  • 200 ml perutninske juhe
  • 2 žlici moke
  • 8 vejic timijana

Priprava:

1 Oplaknite gobe, jih odcedite in zrežite na polovičke. Olupite rdečo čebulo in česen. Mlado čebulo očistite in jo zrežite na majhne koščke.

2 Na dveh tretjinah masti popražite čebulo, mlado čebulo in česen. Po 3 minutah dodajte mleto papriko, vse skupaj malce popražite in nato dodajte lisičke. Začinite jih s soljo, poprom in kumino, dušite 5 minut in nato prilijte juho.

3 Na preostali masti zarumenite moko. Prežganje vmešajte v golaž in ga kuhajte še 10 minut. Na koncu dodajte timijan, sol in poper ter golaž postrezite s svežim kruhom.