Gosja bedra z zelenjavo, dušena s klinčki in lovorjem

12. 11. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Gosja bedra z zelenjavo, dušena s klinčki in lovorjem

Zanimiva gosja pojedina.

Za 4 osebe potrebujete

• 200 g suhega belega fižola

• 50 g prekajene slanine v kosu

• 250 g svinjske vratovine

• 1 šop jušne zelenjave

• 2 čebuli

• 2 stroka česna

• 2 žlici goje masti

• sol, poper

• 5 paradižnikov

• 2 klinčka

• 1 lovorov list

• 4 gosja bedra (po 250 g)

Priprava

Fižol čez noč namočite v vodi. Slanino na grobo sesekljajte, svinjino pa zrežite na koščke. Pripravite zelenjavo in jo sesekljajte.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Slanino rahlo zarjavite na gosji masti in jo poberite iz posode. Nato dodajte meso, ga popecite ter solite in poprajte. Meso poberite iz ponve. Na maščobo stresite zelenjavo, čebulo in česen ter popražite. Paradižnike poparite in zrežite na četrtine. Fižol odcedite in zmešajte s slanino, mesom, zelenjavo, paradižnikom, klinčki, lovorjem, soljo in poprom. Mešanico pretresite v pekač in prilijte toliko vode, da je zelenjava pokrita.

Bedra oplaknite, osušite in začinite s soljo in poprom. Položite jih na zelenjavo in v pokritem pekaču dušite približno 2 uri. Nato pekač odkrijte in pecite še 30 minut.

Čas priprave: približno 3 ure

Na osebo: približno 940 kcal, beljakovine: 62 g, maščobe: 67 g, ogljikovi hidrati: 24 g

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ