Goveji file pod plaščkom

7. 9. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Goveji file pod plaščkom

Vsak file ima zeliščno-oreškasto skorjico.

Za 4 osebe potrebujete

  • 8 govejih medaljonov (po 100 g)
  • 8 rezin slanine
  • 2 rezini en dan starega toasta
  • 50 g orehovih jedrc
  • 3 šalotke
  • 50 g mehkega masla
  • 3 žlice sesekljanega peteršilja
  • 1 žličko sesekljanega timijana
  • 2 žlici sončničnega olja
  • sol, poper
  • nariban muškatni orešček

Priprava

Medaljone potolcite. Vsakega ovijte z rezino slanine in jo zavežite. Toast sesekljajte z ročnim sekljalnikom. Orehe sesekljajte na ne premajhne koščke. Šalotke olupite, jih zrežite na kocke in jih zlato rumeno popražite na 10 g masla. Primešajte še zelišča, kruh in orehe.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). V nepregorni ponvi segrejte olje in 10 g masla ter v njej z vsake strani približno 2 minuti pecite medaljone. Ponev nato odstavite in meso začinite s soljo in poprom. Orehovi masi primešajte preostalo maslo, jo začinite in jo porazdelite po medaljonih. Zmes lahno pritisnite ob meso. Zrezke pecite v pečici približno 5 minut oziroma dokler se orehov pokrov ne obarva zlato rjavo. Zraven tekne pikanten krompirjev gratin pa tudi na maslu podušena korenje in brokoli.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 650 kcal, beljakovine: 47 g, maščobe: 48 g, ogljikovi hidrati: 9 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek